
En frisk Österlenare
Här kommer ett tips på en underbar sommarsnaps, blommig och med tydliga toner av citron. Den är god hela sommaren och även nu till kräftkalaset.
Örterna kommer från Österlenkryddor i Skåne. De har en gårdsbutik men alla deras kryddor finns även att köpa i deras webshop. Finns inte kryddan i webshopen ringer man och beställer – deras webshop håller på att uppdateras.
Jag kommer att skriva mer om Österlenkryddor om ett tag för jag är väldigt förtjust i deras kryddblandningar (får inte betalt för att skriva detta).
Kryddblandningen ska blandas med ca 50 cl snaps i första vändan. När snapsen stått till sig ett par dagar späder man med ytterligare brännvin efter smak.
Min snaps blev totalt 60 cl efter min smak.
Kryddblandningen ska dra i brännvinet i 2-3 dagar och sedan filtreras.
Kryddblandningen består av citronmeliss, citrontimjan, tagetes och koriander.
Använd gärna ett alkoholsvagare brännvin så att kryddörternas aromer och smaker kommer fram. Jag har använt Brännvin Special som håller 30%.
En frisk österlenare
50 cl brännvin special
1 påse färdig kryddblandning
Gör så här:
Blanda kryddorna med Brännvin Special och låt stå i 2-3 dagar.
Filtrera snapsen. Späd med ytterligare brännvin efter smak.
Lämna ett svar