
Kräftlag till frysta kräftor
Frysta kräftor blir godare om du har tid att koka en ny lag åt dem där de kan ligga och dra över natten. Väl värt besväret.
Låt dem ligga och dra i kylen i cirka ett dygn. Vill man undvika socker blir lagen ändå jättebra och god. Många tycker nuförtiden att socker i kräftkoket är onödigt.
Kräftlag till frysta kräftor
8 lit vatten
3 kg frysta kräftor, tinade
15 st dillkronor
2,5 dl grovt salt
33 cl ljust öl
0,25 dl strösocker
Gör så här:
1. Tina kräftorna. Du kan snabbtina dem i kallt vatten i ca 3-5 tim beroende på storlek.
2. Koka upp lagen med alla ingredienser och låt småputtra en kvart. Låt svalna.
Slå lagen över kräftorna och låt dra i kylen i ca ett dygn.
Vid servering tar du bort dillkronorna och dekorerar med nya fräscha om du vill.
Lämna ett svar