• Bank Hotel i Stockholm

    Bank Hotel i Stockholm

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Bank Hotel i Stockholm Bank Hotel – nytt intimt lyxhotell Vid Nybrovikens kaj öppnade Stockholms nya intima lyxhotell Bank Hotel i augusti (2018). Jag var där på en pressvisning några dagar innan premiären. Allting var inte riktigt klart men…

  • Motörhead rom

    Motörhead rom

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Motörhead rom Motörhead lanserar mörk rom I pressinbjudan är jag välkommen till en romprovning på Tweed, en av Stockholms populäraste barer i Gamla stan. Vi ska prova oss igenom utbudet av kvalitetsrom i Sverige. Vi börjar vår romprovning med…

  • Vässa dina sinnen

    Vässa dina sinnen

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Vässa dina sinnen   Pressinbjudan från AEG Mastery Range I oktober fick jag en inbjudan till en speciell och spännande lunch där vi, som det hette, vässa dina sinnen – sharpen your senses. För att uppnå detta ambitiösa mål…

  • Brynt lökkräm på 10 sätt

    Brynt lökkräm på 10 sätt

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Brynt lökkräm Rädda tråkig lök Om kylen är full med lök som börjar se trist ut kan man rädda den genom att bryna den, göra en brynt lökkräm och använda den till mat, som ett tillbehör eller i…

  • Julbord Viking Line

    Julbord Viking Line

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Julbord 2018 ombord Viking Line Julbordsstart Den 16 november dukade Viking Line upp årets julbord 2018. Jag var ombord den 1 november på presslunch med avsmakning.   [/spb_text_block] [spb_image image=”7987″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none”…

  • Svampmacka extra allt

    Svampmacka extra allt

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Svampmacka extra allt Svampmackan På sensommaren och när hösten smyger sig på längtar vi efter de första kantarellerna och all god svamp som skogarna bjuder på. Första svampmackan med kantareller vill vi äta rakt upp och ner –…

  • Baconmarmelad med lök

    Baconmarmelad med lök

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Baconmarmelad med lök Vad passar marmeladen till? Den här mustiga, söta och salta röran/marmeladen sätter piff på mycket. Ät en klick baconmarmelad till en grillad köttbit, till hamburgaren eller smaksätt grytan eller soppan. Smaksätt en röra eller dipp…

  • Limefudge att älska

    Limefudge att älska

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Limefudge   Limefudge – galet god! Limefudgereceptet kommer från bakboken Choklad för själen av Ulrica Grahl. Du kan läsa mer om Ulrica, hennes bok och hennes chokladverksamhet i mitt tidigare inlägg. [/spb_text_block] [spb_image image=”7885″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes”…

  • Praliner och choklad för själen

    Praliner och choklad för själen

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_image image=”7885″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Praliner och choklad för själen   Praliner och choklad, hallå alla chokladälskare! Choklad för själen heter en bok…

  • Lax i ugn med majs, ost och bacon

    Lax i ugn med majs, ost och bacon

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Lax i ugn Lax i ugn med majs, grädde och parmigiano reggiano Den här laxrätten har blivit en familjefavorit. Rätten tillagas i ugn och sköter sig själv. Den är lättlagad och enkel men smakar mycket. Majs ger sötma,…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka