• Afternoon Tea hos La Tour

    Afternoon Tea hos La Tour

    Eftermiddagste är en engelsk tradition men ägarna Pontus Frithiof, Mario E. Moroni och deras team tänker sig en testund som är franskinspirerad.

  • Bloody Mary

    Bloody Mary

    Första gången jag drack en Bloody Mary var på ett flyg till USA på 90-talet. Jag reste med en kollega som älskade Bloody Mary. Jag övertalades att prova och det var vidrigt. Jag tyckte att det smakade söndagsmiddag och det är inget jag vill ha i ett glas.

  • Terre Siciliane Catarratto Zibibbo

    Terre Siciliane Catarratto Zibibbo

    Ny årgång av Chill Outs Terre Siciliane Jag var nyligen (aug-23) på presslunch då Chill Out lanserade sitt nya italienska vin i liten box.

  • Arla Unikas gästspel

    Arla Unikas gästspel

    Arla Unika fortsätter med sina populära gästspel av olika kockar som tillfälligt får basa i köket i Östermalmshallen i Stockholm.

  • Hallands Siren

    Hallands Siren

    Den nya osten från Arla Unika är en blåmögelost tillverkad av Kvibille Mejeri. Det är en mögelost men de har inte låtit det blåa möglet växa så den är helt vit. Hallands Siren är därmed en ung ost med tydlig sälta, lite syrlig och smulig i texturen.

  • Flätat vitt bröd

    Flätat vitt bröd

    De här två bröden är enkla gjorda på i princip bara vetemjöl och jäst. Receptet finns i Håkan Johanssons superbra bakbok Brödet: Stjärnbagarens bröd i ditt kök. Receptet är en bra grund och fungerar utmärkt att göra limpor, frallor eller baguetter av eller som i detta fall flätor.

  • Tallink Silja

    Tallink Silja

    Tallink Silja serverar nya Menu Nordic i Bon Vivant och Gourmet, deras gourmetrestauranger, till Helsingfors och till Tallinn. Menu Nordic är en gourmetmeny med säsongsbetonade nordiska smaker, 5 rätter som kan väljas som en set meny eller á la carte. Menyn finns även vegansk. Jag var ombord och smakade.

  • Matlagning i mobilt kök

    Matlagning i mobilt kök

    Matresan är en kokbok med över 90 recept och bra tips för matlagning i mobilt kök när vi är på resande fot. Boken är skapad av matkreatören och matstylisten Sanna Ohlander tillsammans med hennes man, fotografen Torbjörn Lagerwall. I Matresan  guidar Sannas recept dig i matlagning av goda måltider på ett bekvämt sätt, trots ett…

  • Jura Sherry Cask Whisky

    Jura Sherry Cask Whisky

    Jura 12 years old Sherry Cask Whisky är framtagen specifikt för Juras svenska marknad. Jura lanserar whiskyn unikt i Sverige med säljstart den 1 juni (2023).

  • Abreu Foods

    Abreu Foods

    Abreu Foods Argentiska traditioner med svenskt kött Jag mötte Abreu Foods första gången på Korvfestivalen i Stockholm (2023). Jag föll direkt för deras smakrika, kryddiga korvar och en ljuvlig grillost. Dessutom var ägarna, personerna i montern, väldigt charmiga och tillmötesgående. Min tanke var att de verkar verkligen gilla vad de gör och som familj verkade…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka