• Snödrottningen – Artipelags julshow 2017

    Snödrottningen – Artipelags julshow 2017

    [spb_image image=”5974″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Vilken härlig presslunch på Artipelag! Vi fick smakprover på både musik och god mat från kommande julshow Snödrottningen. Det växlade snabbt mellan tårar under skönsången och…

  • Samband mellan hälsa och vegetarisk kost

    Samband mellan hälsa och vegetarisk kost

    [spb_image image=”5949″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Professor och författare Måns Rosén håller ett föredrag om samband mellan vegetarisk kost och god hälsa på Dafgårds presslunch. Dafgårds lanserar fyra nya rätter…

  • Dafgårds nya vegetariska rätter

    Dafgårds nya vegetariska rätter

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Dafgårds har lanserat fyra nya rätter, den här gången vegetariska – Biffig broccoli, Ärtig falafel, Gröna dumplings och Örtig bolognese.   [/spb_text_block] [spb_image image=”5942″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_text_block animation=”none”…

  • Gratinerad fransk löksoppa

    Gratinerad fransk löksoppa

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Gratinerad fransk löksoppa Löksoppa – en klassiker att älska Jag lagar förrätten Gratinerad fransk löksoppa ur Daniels matresa, Daniel Lakatosz kokbok. Boken innehåller 9 hela menyer från olika delar av världen. Jag valde att testa den franska menyn,…

  • Köttbullar – mammas såklart

    Köttbullar – mammas såklart

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Mammas köttbullar är godast. Punkt. Servera köttbullarna med potatismos eller kokt potatis, sås, lingon och pressgurka. [/spb_text_block] [spb_image image=”5509″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_text_block element_name=”Steg” title=”Steg” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes”…

  • Pressgurka i 1-2-3 lag

    Pressgurka i 1-2-3 lag

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Pressgurka i 1-2-3-lag Pressgurka – ett måste till köttbullarna Det går inte att njuta av köttbullar eller söndagsstek utan klassisk pressgurka i gammaldags 1-2-3 lag. Utöver dessa två rätter kan jag rabbla upp många, många rätter där pressgurka…

  • Bellaverdegratäng med ost och frasigt täcke

    Bellaverdegratäng med ost och frasigt täcke

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Bellaverde är en långstjälkad variant av broccoli som härstammar från Italien, därav namnet. Den är lika nyttig som vanlig broccoli men sötare i smaken. Bellaverde kan användas och tillagas på samma sätt som vanlig broccoli. Den kan då givetvis…

  • Pizzeria Giro Napoletana – topp 5 bäst i norra Europa

    Pizzeria Giro Napoletana – topp 5 bäst i norra Europa

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Napolitanska pizzor hyllas världen över och är just nu väldigt trendigt. På Giro Pizzeria Napolitana i Stockholm serveras helt fantastiska pizzor, så bra att de är bland de 5 bästa i Norra Europa.  [/spb_text_block] [spb_image image=”5671″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover”…

  • Cobbsallad

    Cobbsallad

    Många, många restauranger i USA serverar två klassiska sallader – Caesar och Cobb. Det finns en anledning, båda är galet goda. Caesarsalladen är 1:a på min topplista men sen kommer Cobb:en som god 2:a. Den kommer lite i skymundan eftersom Caesarsalladen minst sagt är superpoppis, överallt. Jag påminner alltså om denna rejäla och välsmakande klassiker…

  • Fabriksbesök hos Lakrids by Johan Bülow

    Fabriksbesök hos Lakrids by Johan Bülow

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Hipp, hurra och grattis till 10 år, Lakrids! Det händer mycket hos danska köpenhamnsföretaget Lakrids just nu. De växer så det knakar. Johan Bülow, grundaren till företaget, har tagit in nya ägare med kapital och stor erfarenhet. Företaget ska…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka