
Brösarps gästgifveri
På Brösarps Gästgifveri i lilla skånska orten Brösarp har tiden stått stilla, åtminstone delar av matsedeln. Precis som det ska vara.
Hit kommer man för att äta Skånes bästa äggakaka eller en traditionell österlensk Blå tallrik med sill, ål, lax, löjrom, ägg med ost och kavring. Vi hittar även skånskt Revbensspjäll med rödkål och äpplemos (som det heter på skånska).
Min familj och skånska vänner ler igenkännande. Vi vet. Däremot hoppas jag att jag kan locka er andra vänner här på bloggen, utanför Skåne, att göra ett besök söderut och testa lite skånsk mat.
Så, missa inte den här anrika pärlan som varit en mötesplats sedan 1684. (ej sponsrat inlägg)

Det serveras stor Gåsamiddag från den 30 okt – 15 nov. Några veckor senare bjuds det in till hemlagat tradtionellt skånskt julbord, 28 nov – 20 dec.
På bilden ser ni den berömda äggakakan. Här finns mitt recept på Skånsk Äggakaka om du nu blev sugen och vill testa och inte befinner dig i närheten av Brösarp.

Detta gästis är mycket populärt under sommarhalvåret då fagra Österlen gästas av många turister och sommargäster. Men det är även populärt året runt och kör fullt hus med t ex gåsabord och julbord.
Idag har stället även en nybyggd Spa– och konferensdel.

Lämna ett svar