Glasstårta Ferrero Rocher

Glasstårta Ferrero Rocher

Glasstårta Ferrero Rocher

 

Födelsedag med glasstårta

Om söte mannen fyller år, älskar glass, nutella och Ferrero Rocher, borde väl en kombo av alla tre få honom att känna sig speciell på sin dag?
Ja, han blev så glad. Det ser gott ut och det blev supergott.

Snabbaste glasstårtan

Snabbare glasstårta går nog inte att göra. Ibland är sådana här genvägar bra. Vill du göra egen vaniljglass i glassmaskin smaksätter du bara på samma sätt.

Glasstårtan blir såklart inte som nygjord glass eller som köpeglass direkt från frysen – luften går nämligen ur glassen efterhand att den tinar. Köp hög kvalitet på glassen som tack vare sina kvalitetsråvaror håller sig frusen och luftig längre.

Tänk också en större mängd glass per person än vanligt eftersom den krymper när luft går ur.

Det är viktigt att jobba väldigt snabbt, så långt det går, för att minska att glassen tinar för mycket. Ha allting noga förberett.

Favoritsmaker

Vem kan motstå de klassiska smakerna vanilj, rostade hasselnötter och nutella upphöjt med choklad & en ask Ferrero Rocher-bollar?

Så här gjorde jag glasstårta Ferrero Rocher

Förbered alla moment, inklusive att ta fram form, alla redskap och se till att det finns plats i frysen. Jobba snabbt (se ovan)!

Rosta hasselnötter i torr stekpanna tills de börjar dofta eller köp färdigrostade. Mängd: ca 1 näve, kanske 100g, inte så noga. Hacka nötterna. Sätt åt sidan.

Halvera Ferrero Rocher-bollar – att sedan trycka ner och dekorera glasstårtans kant innan frysen. Sätt åt sidan.

Låt vaniljglassen (ca 1 liter) mjukna, gärna i kylen. Den ska vara precis så mjuk att du snabbt kan vända ner nötterna och ringla i nutella. Kolla med jämna mellanrum.

Mikra nutella, ca 1/4 burk.

När glassen är lite mjuk, vänd snabbt ner nötterna och ringla i nutellan i omgångar. Swirla – blanda inte helt utan lät virvlar vara kvar.

Tryck nu lätt ner de halverade Ferrero Rocher-bollarna i glassen som dekoration. In i frysen nu!

Ringla lite mikrad extra nutella över glasstårtan vid serveringen, om du vill.

Hipp, hipp hurra!

Glasstårta Ferrero Rocher

 

Mer gott med glass

Är du sugen på en annan god dessert med vaniljglass så kom jag att tänka på den här underbara favoriten. Det är samma sak med den här, helt omöjlig att motstå. Desserten bjuder på smaker av av kola, lime och dulce de leche till grillad banan.

11 svar till ”Glasstårta Ferrero Rocher”

  1. SysterYster

    Jisses så smarrig den ser ut!
    Du är så påhittigt duktig :-)

    1. Monika

      Tack Sis! Vad önskar ni er för gott på fredag?

      1. SysterYster

        Gärna något LCHF:ikt :-)

        1. SysterYster

          *LCHF-iskt* skulle det förstås stå, har inga glasögon på näsan!

  2. Lena Olsson

    Får ni denna supergoda glasstårta så lovar jag att ni inte blir besvikna:-)

    1. Monika

      Ofta är det enkla bäst! Igår såg jag ett recept där en Ferrero Rocher-boll tryckts ner i en muffin. Låter också enkelt och gott så det MÅSTE testas :)) Sen ser man ut som en enda stor Rocher-boll

      1. Lena

        oh, livsfarligt det här!

  3. Ingrid Österheim

    Kommer att prova denna läckerhet. Passar säkert lika bra till kaffe som dessert.
    Passar på att tacka för att vi hade nöjet att få avnjuta din jättegoda laxrätt. Fråga Allan vad han tyckte ”en eloge till dig-fantastiskt gott”.
    Jag väntar att receptet med alla tillbehören kommer ut på bloggen.
    Mamsen

  4. Monika

    Kul att ni tyckte det var gott! Nu ligger receptet här i bloggen. Jag satt och blev hungrig nu när jag skrev inlägget :-)
    Kram

  5. Vera Thulin

    Älskar glass!
    Älskar din mat!
    Detta tänker jag prova

    1. Monika

      Hej Vera! Så glad jag blev att läsa din hälsning! Ja, testa glassen! Jag gjorde den till Dag för att han älskar såna där rocher-kulor. Tänk på att mjuk, lite tinad glass blir mycket mindre i mängd än den ursprungliga. Glass innehåller mycket luft. Jobba snabbt så att glassen tinar så lite som möjligt men ändå går att röra. Blir gott hur som helst ;-)
      Det var så roligt att ni hälsade på! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka