Daimsnittar med choklad

Daimsnittar med choklad

Daimsnittar med choklad

Småkakor med daim

De här mycket lättbakade daimsnittar med choklad kommer från Bob – baktankarmedbob. Hans förföriska bakande är svårt att motstå.

Hemma hos oss är det söte mannen som alltid bakar, helst sötsaker. Men det är inte därför jag kallar honom söte mannen ha, ha.

Daimsnittar med choklad på galler

Steg

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa rumsvarmt smör med strösocker och sirap.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, ingefära och häll ner i bunken med smörblandningen.
  4. Tillsätt daim och arbeta snabbt ihop det till en deg men bara så att den precis går ihop.
  5. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut till längder. Placera längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
  6. Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter.
  7. Skär längderna i lagom stora bitar på snedden, fem minuter efter gräddning då de svalnat lagom.
  8. Smält choklad i vattenbad medan kakorna svalnar. Doppa båda kortsidorna i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt snittarna stelna i kyl.

Går bra att frysa kakorna.

Ingredienser

15  st daimsnittar med choklad

100 g daimkulor eller krossad daim

100 g smör, rumstemperatur

1 dl strösocker

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 msk ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen ingefära

Topping

100 g ljus choklad

Daimsnittar på galler

Andra snittar

Vill du hellre baka klassiska kolasnittar så hittar receptet här. Jag har även gjort snittar med Västerbottensost som inte är söta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka