Daimsnittar med choklad
Daimsnittar med choklad
Småkakor med daim
De här mycket lättbakade daimsnittar med choklad kommer från Bob – baktankarmedbob. Hans förföriska bakande är svårt att motstå.
Hemma hos oss är det söte mannen som alltid bakar, helst sötsaker. Men det är inte därför jag kallar honom söte mannen ha, ha.
Steg
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa rumsvarmt smör med strösocker och sirap.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, ingefära och häll ner i bunken med smörblandningen.
- Tillsätt daim och arbeta snabbt ihop det till en deg men bara så att den precis går ihop.
- Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut till längder. Placera längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
- Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter.
- Skär längderna i lagom stora bitar på snedden, fem minuter efter gräddning då de svalnat lagom.
- Smält choklad i vattenbad medan kakorna svalnar. Doppa båda kortsidorna i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt snittarna stelna i kyl.
Går bra att frysa kakorna.
Ingredienser
15 st daimsnittar med choklad
100 g daimkulor eller krossad daim
100 g smör, rumstemperatur
1 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Topping
100 g ljus choklad
Andra snittar
Vill du hellre baka klassiska kolasnittar så hittar receptet här. Jag har även gjort snittar med Västerbottensost som inte är söta.
Lämna ett svar