Vitlöksfrästa räkor

Vitlöksfrästa räkor

Denna godaste av tapas

I Spanien kan de sina tilltugg. Gambas al Pil Pil är räkor frästa i olja med vitlök och chili. Vi äter bröd till och det suger upp den himmelska oljan.

Så enkelt, så otroligt gott.

Den här tapasrätten behöver ingen närmre beskrivning. Man fattar :))

Skippa brödet och det är perfekt lowcarb.

Steg

  1. Skölj och grovhacka persiljan. Hacka vitlök. Skala räkorna. Lämna en bit av stjärten om du vill.

2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt salt, chiliflakes eller färsk chili. Rör om. Lägg i hackad vitlök. Fräs snabbt. Pudra över lite paprikapulver. Fräs ihop.

3. Lägg i räkor och tillaga dem tills de är rosa. Rör i persilja.

Servera genast med gott lantbröd eller baguette till dina vitlöksfrästa räkor.

Ingredienser

3 msk olivolja
1 tsk chiliflingor el färsk chili
1 nypa salt
2 vitlöksklyftor, hackade
paprikapulver
12 stora råa räkor
bladpersilja, hackad (spara lite till dekoration)
bröd till servering

 

Vitlöksfrästa räkor

7 svar till ”Vitlöksfrästa räkor – Gambas al Pil Pil”

  1. Ingrid Österheim

    Vilka räkor. Var köper du dom?
    Påminner mig om dom räkor vi alltid åt i Thailand. Är verkligen något att
    sätta fingrarna i.

  2. Monika

    Lovar att jag ska göra dessa Gambas inom en snar framtid!
    Kram
    Monika

    1. Monika

      Räkor är alltid så gott, eller hur! Har du något gott recept på räkor?

      1. Monika

        Hallå!
        Jo har säkert något gott recept med räkor men kommer inte på något just nu.
        /Monika

        1. Monika

          Hör av dig om du kommer på något (eller annat bra tips/recept som jag kan testa! Du har säkert en massa bra i lådan! Kram

  3. Ingrid Österheim

    Var?

    1. Monika

      Picard till exempel eller i någon annan butik med bra fisksortiment. Man ska bara vara säker på att de är msc-märkta räkor, till exempel Kungsräkor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka