Vitlöksfrästa räkor – Gambas al Pil Pil
Vitlöksfrästa räkor
Denna godaste av tapas
I Spanien kan de sina tilltugg. Gambas al Pil Pil är räkor frästa i olja med vitlök och chili. Vi äter bröd till och det suger upp den himmelska oljan.
Så enkelt, så otroligt gott.
Den här tapasrätten behöver ingen närmre beskrivning. Man fattar :))
Skippa brödet och det är perfekt lowcarb.
Steg
- Skölj och grovhacka persiljan. Hacka vitlök. Skala räkorna. Lämna en bit av stjärten om du vill.
2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt salt, chiliflakes eller färsk chili. Rör om. Lägg i hackad vitlök. Fräs snabbt. Pudra över lite paprikapulver. Fräs ihop.
3. Lägg i räkor och tillaga dem tills de är rosa. Rör i persilja.
Servera genast med gott lantbröd eller baguette till dina vitlöksfrästa räkor.
Ingredienser
3 msk olivolja
1 tsk chiliflingor el färsk chili
1 nypa salt
2 vitlöksklyftor, hackade
paprikapulver
12 stora råa räkor
bladpersilja, hackad (spara lite till dekoration)
bröd till servering
Lämna ett svar