Korv Stroganoff med dill
Korv Stroganoff med dill
Den godaste du ätit
Receptet är Markus Aujalays och precis som han säger, har man provat Korv Stroganoff med dill finns det ingen återvändo. Den är precis så god som han lovar och den har blivit en favorit även hemma hos oss.
Hoppa inte över att använda tre sorters olika senap – dijon, osötad grov och söt. De fyller verkligen en funktion och ger rätten ett djup av grundsmaker och textur.
Färsk dill
Såklart blir din Korv Stroganoff fantastisk med färsk dill men jag ska erkänna att jag vid några tillfällen fuskat och använt torkad dill. Jag springer inte till affären enbart för att köpa dill. Dessutom är jag storkonsument av torkad dill. Mina två dagliga sur-Rut med ägg toppas alltid med torkad dill. Torkad funkar också bra i röror.
Ibland kan jag använda torkad dill i en rätt för att den färska dillen i vår matbutik runt hörnet ser halvdöd ut och svindyr är den också.
Steg
- Sätt på riset.
- Värm vätskan – mjölk och grädde – som sedan ska i korvgrytan.
- Skär korven i strimlor.
- Stek den lätt i smör. Om du tillhör gruppen som aldrig steker korven till Stroganoff, skippar du momentet helt enkelt.
- Skär löken i strimlor. Fräs tillsammans med korven några minuter.
- Tillsätt tomatpurén och låter den fräsa någon minut.
- Pudra över mjölet, blanda runt och fördela jämnt.
- Häll över den varma vätskan. Koka upp.
- Krydda med salt & peppar.
- Smaka nu upp korv stroganoffen med senap. Dijon för hetta och syra. Grov osötad för textur. Söt senap såklart för sötma.
- Hacka dillen och vänd ner. Spara lite till garnering!
Ingredienser
4 pers
800 g falukorv (eller den vikt korven har)
smör till stekning
1 gul lök
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk grov osötad senap
1 msk söt senap
salt
svartpeppar
rikligt med färsk dill
(om jag inte har någon färsk dill har jag använt torkad, det blir inte detsamma men det funkar)
4 dl ris
Det finns fler Stroganoff
Det finns ytterligare en Stroganoff, den med biff. Det blir också väldigt gott.
Lämna ett svar