Chill Out Lisboa
Chill Out Vinho Regional Lisboa
Chill Out presenterar nyheter
Förra gången jag och andra vinskribenter träffade Chill Out, under 2022, presenterade de sin nya design i samband med att de firade 20 år på marknaden. De kom också med andra nyheter under året som bland annat inkluderar European Collection som är en serie viner från utvalda gårdar i Europa.
Vinho Tinto från Portugal
Chill Out Vinho Regional Lisboa, 2021, är från Portugal som vi hör på namnat. Det är tillverkat på en blandning av de typiska portugisiska druvorna Touriga Nacional, Tinta Roriz och Castelão i en typisk vinstil för regionen.
Vinet är fruktigt och generöst med toner av både mörka bär och röda bär. 20 % av vinet har lagrats på ekfat vilket ger lite struktur men främst en kryddighet. Det passar ypperligt till kötträtter, gärna grillat eller i en värmande gryta.
- I Sverige dricker vi vin till maten men vi njuter även gärna ett glas vin utan mat. Det har vi tänkt på när vi tog fram vinet, berättar Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development, under vinprovningen. Vi vill att vinet passar båda tillfällena. (bild ovan)
Här är länken till vinet på SB.
Albin Edbergs meny
Precis som förra presslunchen har Albin Edberg även den här gången lagat en fantastiskt fin 3-rätterslunch. Han är fenomenal på att matcha mat med vin och hittar nyanser och toner i vinet som få hittar.
Han bjuder på en fin Rödvinsbräserad högrev med rotselleri, endive & lingon till Vinho Regional Lisboa. Lingon matchar vinets toner av röda bär.
En fransk rosé till gravad lax
I sin ambition att erbjuda vin från olika europeiska regioner har Chill Out tidigare lanserat två stycken på lättare glasflaska.
Vi provade Cuvée Rosé från Pays d’Oc i Frankrike till Albins Koriandergravade lax på toast med jordärtskocka, senapskräm & dill. A match in heaven och dagens favoritkombo för min del. Det var så otroligt gott! Senapskrämen och dillen älskade vinet, eller tvärtom.
Ett vitt sicilianskt till musselsoppa
Chill Out andra lansering från europeiska regioner är ett ekologiskt vitt vin från Sicilien – Catarratto Zibibbo från Terre Siciliane. Det provade vi till en förträfflig Blåmusselsoppa med grillad kål, kålrabbi & fläder.
Ett mycket prisvärt, fruktigt och friskt vin till skaldjur, fisk och vegetariskt. Det är torrt och i lättare stil och finns i BS.
Chill Out 20 år
Om du vill läsa mer om Chill Outs jubileum och deras satsningar i samband med ny design och framtida hållbarhetsambitioner finns inlägget Chill Out vinserie fyller 20 år
Lämna ett svar