Bloody Mary drink

Bloody Mary

Bloody Mary

Drinken Bloody Mary

Första gången jag drack en Bloody Mary var på ett flyg till USA på 90-talet. Jag reste med en kollega som älskade Bloody Mary. Jag övertalades att prova och det var vidrigt. Jag tyckte att det smakade söndagsmiddag och det är inget jag vill ha i ett glas.

Jag har ändrat mig och det avskyvärda har övergått i att bli älskat istället. Jag förstod inte första gången att drinken är en konst att få till, sådär perfekt som just jag vill ha den.

Jag kom på efter många besök att för mig var det viktigaste med rejäl syra, alltså generöst med citronsaft, och gärna toppat med lite svartpeppar. Just där, började jag älska denna populära cocktail.

Om du skippar vodkan får du såklart en Virgin Mary.

Bloody Mary drink

Bloody Heaven

Himlen kallade såklart sin Bloody Mary för Bloody Heaven. Drinken var på ett ungefär (jag frågade) blandad på tomatjuice, lite hummerfond, soja, pepparrot, ingefära, selleri och peppar. Även om jag inte fick receptet så kan ingredienserna inspirera till att själv laborera lite med oväntade smaker.

Bloody Mary med blekselleri

Steg

  1. Fyll ett rörglas med is (glas med en hällpip, om du har, som man blandar drinken i), eller något annat du sedan kan hälla ur.
  2. Häll vodka, tomatjuice, citronsaft, worcestershiresås, tabasco och sellerisalt i rörglaset. Rör om så att allt blandar sig ordentligt.
  3. Smaka av och justera till belåtenhet!
  4. Lägg is i ett drink- eller grogglas. Sila ner drinken från rörglaset till drinkglaset.
  5. Lite sellerisalt och nymalen svartpeppar på toppen och det är klart.
  6. Stick i en blekselleristjälk för att det är en fin drinkpinne och ett klassiskt manér.

Ingredienser

1 drink

4-6 cl vodka
10 cl tomatjuice
1-1,5 msk citronsaft (smaka av citronsaften, kan vara allt från lite söt till sursur)
några stänk Worcestershiresås
några stänk tabasco
1 nypa sellerisalt
1 blekselleristjälk

toppa ev. med svartpeppar (jag gillar det)

Bloody Mary med Absolut vodka pride

Andra goda drinkar

Bloody Mary med bleksellerikvist

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka