Pastakväll med Maggio Wine - Cheats Tiramisu

Cheats Tiramisu

Åströms snabba tiramisu

Christopher Åström lagade maten och desserten – Cheats Tiramisu – på Maggio Wines pastaevent som jag nyligen skrev om. Christopher lagar otroligt god mat.

Jag hade inte träffat honom tidigare så den kvällen var första gången. Himla trevligt att träffa en person som jag följer och som de flesta av mina branschkollegor redan träffat.

Italienskt tema med Maggio Wines

Maggio Wines tema för kvällen var givetvis italienskt och då passar det bra med en tiramisu. Det är en av mina absolut bästa desserter. Jag gör en riktigt god men av någon underlig anledning finns inte receptet på bloggen. Jag måste göra en och dela med mig.

Hur smakade Åströms tiramisu?

Christophers tiramisu var givetvis väldigt god. Jag tjatade på honom efteråt att han skulle lägga ut receptet på Instagram, vilket han gjorde. Scrolla ner lite i flödet så hittar ni hans reel och där kan ni se filmen hur han gjorde exakt.

Amaretto, Marsala eller annan smak?

Det är vanligt att ha Marsala i tiramisu (eller dricka till) men jag har alltid klassisk Amaretto i min tiramisu. Så har ni det hemma passar det lika bra.

Ett litet tips, se upp för alla savoiardikex blir inte så bra i konsistens. Jag håller mig till Vicenzovo savoiardo Kex, 200g Vicenzi. De finns till exempel på ICA och blir alltid riktigt bra. Ni har kanske andra tips?

Pastakväll med Maggio Wine - Christopher Åström

Steg

Cheats Tiramisu – gör så här

  1. Blanda kaffe, socker och rom. Rör tills sockret löst sig.
  2. Häll mascarpone och kondenserad mjölk i en stor skål. Vispa tills det är mjukt och lent.
  3. Vispa grädden, tills mjuka toppar bildas, i en separat skål. Vänd ner Marsala-vinet.
  4. Börja med att först blanda ner en klick av Marsala-grädden i mascarponeblandningen. Vänd sedan ner resten av grädden.
  5. Förbered 4 serveringsglas (gärna kalla om du ska servera direkt).

Doppa ett kex i kaffet utan att det suger upp alltför mycket och blir helt mjukt. Dela kexet i två halvor och lägg ena halvan i botten av glaset. Riv choklad över kexet och klicka över lite av mascarponeblandningen.
Lägg andra halvan av kexet på mascarponen och repetera med riven choklad och ny mascarpone.
Lägg sedan två halvor kex över andra lagret mascarponeblandning, riv över choklad och avsluta med ett sista lager mascarpone.

Pudra över fin kakao vid servering.

Du kan servera Cheats Tiramisu direkt men den blir otroligt mycket godare om den får stå i kylen över natten.

Ingredienser

4 pers

  • 250 g mascarpone
  • 50 ml sötad kondenserad mjölk
  • 250 ml vispgrädde
  • 100 ml Marsala
  • 6 dubbla espresso eller 360 ml starkt, svart, kallt kaffe
  • 4 msk mörk rom
  • 50 g strösocker
  • 1 pkt Savoiardikex
  • 30 g mörk choklad (80% kakao)

Till servering:
kakaopulver av hög kvalitet

Pastakväll med Maggio Wine - Barbaresco

Pastakvällen

Om du vill kan du titta in på inlägget från pastakvällen med goda vin från Maggio. Du får veta lite mer om italienska Maggio och vilket vin som var min favorit.

Ett svar till ”Cheats Tiramisu”

  1. […] Jag har ätit Christoffers Ragù och hans Cheats Tiramisu i samband med en vinprovning. Om du vill ha en snabbvariant och hans variant av Tiramisu så finns receptet här. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka