Kycklingsallad med bovete
Kycklingsallad med bovete
Asiatisk BBQ kycklingsallad
Lönneberga presenterade sex kycklingnyheter inför årets grillsäsong i slutet av april (2023). Du ser nyheterna längre ner i texten.
De höll den välbesökta presslunchen på Mosebacke (Stockholm) i Mosebacke Matstudio (se nedan) som är en av de mysigaste och charmigaste ställena i stan för matlagning och events.
Lönneberga utökar sitt sortiment av färdigkryddad kyckling i år till tio stycken.
Tre säsongsfavoriter, kycklingspett från förra året, återkommer i kyldisken med smakerna Jalapeño & Vitlök, Chili & Ingefära samt Paprika & Örter.
Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021, har skapat fem härliga kycklingrecept som vi fick smaka på presslunchen. Allting smakade fantastiskt gott.
Detta receptet är ett av de fem med innerfilé, här i en kycklingsallad med asiatiska BBQ-smaker tillsammans med rostat bovete.
Säsongsnyheterna
Lönnebergas grillsortiment utökas med två färdigmarinerade bröstfiléer, lårfilé, innerfilé, vingetter & drumetter samt för första gången kycklingben. Precis som övrigt sortiment är de marinerade med färska örter och kryddor.
Bröstfilé:
Gremolata
Dragon & Citron
Innerfilé:
Asiatisk BBQ med smak av ingefära, chili & honung.
Lårfilé:
Chipotle
Kycklingben:
Grillkrydda med paprika
Örter och spiskummin
Alla kycklingprodukter är 100% svensk kyckling märkta med gula pippin från Svensk Fågel.
Steg
Gör kycklingsalladen så här:
Dressingen
- Mixa alla ingredienser och ställ åt sidan.
Salladan
- Plocka bladen på koriandern och myntan men spara några blad till serveringen.
- Skiva chilin tunt och ställ åt sidan.
- Skiva resten av grönsakerna.
- Blanda allt i en skål.
- Rosta bovete i en torr stekpanna cirka 5 minuter. Hacka jordnötter grovt om du valt det.
Kycklingen
- Grilla innerfiléerna snabbt på hög värme.
Serveringen
Blanda dressingen i salladen precis innan servering. Lägg upp på ett fat. Toppa med bladen (och/eller eventuellt andra örter), bovete (eller jordnötter) och nygrillad BBQ-kyckling.
Ingredienser
4 personer
450 g Asiatisk BBQ kycklinginnerfilé, Lönneberga (1 förp)
Salladen
1 kruka mynta
1 kruka koriander
2 st romansalladshuvuden
1 röd chili
1 rödlök
2 salladslökar
250 g cocktailtomater
1 ask snacksgurka
0,5 dl bovete (eller rostade jordnötter)
Dressingen
3 msk fisksås
2 msk strösocker
1 lime, zesten
0,5 dl limejuice (ca 2 lime)
1 tsk riven ingefära
1 msk sriracha
2 vitlöksklyftor, rivna
De andra fyra recepten
Som jag nämnde ovan har superduktiga Christin Kashou satt ihop totalt fem recept med sina kycklingfavoriter. Rätterna är snabba, enkla och enormt smakrika.
Här kommer länkar till de andra recepten:
Kycklingspett med hetta – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte!
Grillkryddade kycklingben – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den.
Citronkyckling med örter – Denna pastasallad är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det.
Kycklingbröst med gremolata – Den är min favorit! Typiska italienska smaker med grillad hjärtsallad, brynt smör, parmesan och knapriga hasselnötter. Vad finns det att inte gilla?
Ni ser Christin på bilden nedan och här är länk till hennes IG.
Mosebacke Matstudio
Johanna Westman och Karolina Sparring driver sedan snart 10 år denna fantastiska Mosebacke Matstudio. Båda är kända från tv, genom sina många kokböcker och sitt stora engagemang i matlagning för barn.
Om ni bor i eller besöker Stockholm, håll utkik i deras program för säsongen och missa inte ett besök med mat eller vin.
På bilden nedan ser ni från vänster Johanna, Karolina och mig.
Goda röror till grillat
Vi älskar röror och såser till grillat. Här är några goda från förr!
Lämna ett svar