Uplifting – recept och matkunskap av Monika Österheim

Monika Österheim
ugnsbakad hel ricotta
Fiskbollar - albondigas de pescada på matblogg influencer

Tack för att du besöker min blogg!

Extra tack för att du stannar en stund och vill läsa mer.

Mat- & vinnörd – dygnet runt, alla dagar

Min passion för dryck, mat och matlagning är sådär jättespretig, nyfiken och överglad. Viljan att testa recept och smaker driver mig åt olika håll och jag vill hela tiden lära mig, bli bättre – inom alla världens kök och vinregioner. Och sedan dela denna kunskap med dig.

Jag vill att du lyckas

Att vara skribent, webbredaktör och influencer betyder att jag påverkar, påverkar dig genom mina inlägg. Jag tar förtroendet på största allvar och jobbar hårt för att ge dig kvalitet.

Jag läser på och testar sedan recept, råvaror, smaker, tillagningsmetoder och mattrender många timmar. Provar massor med viner. Gör jag det, är hela poängen att du slipper.

Du får sedan ta del av mina mina fynd, mina matlagningstips men framför allt mina erfarenheter. Du slipper göra misstagen och förhoppningsvis inspirerar jag dig att våga något nytt.

Influencer – praktiskt och teoretiskt

Jag arbetar med matevents och är kursledare i matlagning.

Jag är webbredaktör på Vin & Matguiden – 2015-2017 i privat regi och sedan igen från 2022 och för närvarande efter att Schibsted förvärvade sajten.

Mitt engagemang i mat & dryck ger mig en massa erfarenhet, både praktiskt med händerna i grytorna men också teoretiskt genom skrivande, lärande och testande.

Jag tillbringar mycket tid i Stockholms matbransch med att delta i pressträffar, invigningar, vinprovningar, restaurangbesök, galor, nya produktevents, mässor med mera. Jag skriver sedan gärna om det jag gillar.

I mitt arbete döljer jag inga samarbeten eller gör smygreklam.

Ta gärna kontakt

Skriv några rader till mig – monika@uplifting.se – så kan vi prata mat tillsammans och lära av varandra! Diskussioner, idéer, synpunkter, projekt med mera – ja, allt är välkommet.

Jag flyttade till Stockholm från Malmö 2014 så jag har lång erfarenhet av landets södra delar inklusive Köpenhamn och skriver även ofta om dessa regioner. Sedan slutet av 2020 delar jag min tid med Malmö.

Välkommen tillbaka – igen & igen!

//Monika

Tillbaka