-
FnB market – god mat och cool inredning
Vilken fin inredning till kul matkoncept! FnB market öppnade i Kista galleria utanför Stockholm i december. Den kända krögarduon Niklas Ahlbom och Michael Zhan gör en gemensam satsning där man kan äta fransk och asiatisk mat i samma restaurang – en restaurang med ett foodcourt-tänk där man hämtar sin mat över disk. Man slår sig…
-
Kycklingpuckar med bacon
Saftiga och smakrika kycklingpuckar med örter, lindade med sötsalt bacon. skippa två ingredienser och puckarna är lowcarb och lchf. Receptet kan användas utan bacon. Kan även göras som en limpa men öka då tillagningstiden. Om du äter lowcarb/lchf kan du använda ICAs aprikossylt med stevia. Avstår du allt sött, skippar du sylten. Naturligtvis hoppar du…
-
Skrei
Nu är det äntligen skreisäsong! Det berättar idag Norges sjömatråd som är den norska fiskeindustrins egen marknadsorganisation. Hurra, säger jag. Vi blir lika glada varje år men jag glömmer alltid bort alla de andra delarna än ryggbiten som kan tillredas och smakar underbart. Då fräschar vi upp minnet med lite fakta. Om inte annat…
-
Kycklinglasagne
Kycklinglasagne Annorlunda lasagne Det här är en jättegod lasagne med kycklingfärs, zucchini och dragon. Lite annorlunda än den vanliga. Kycklingfärs blir så gott i gratänger, tycker jag. Den här kycklinglasagnen är ett favoritrecept, lätt och snabb att laga. Riven zucchini gör den saftig och det känns bra med lite grönt i. Man kan med fördel…
-
Tomatsoppa
Det här behöver vi i kylan. Ljuvlig, snabb tomatsoppa som smakar mycket och som smakar Italien! Så som jag alltid lagar min. Servera soppan med bröd eller krutonger, massor med nyriven parmesan och toppa med basilika. Ringla över en god olivolja. Är du extra hungrig kan du toppa tomatsoppan med knaperstekt bacon eller gör varma…
-
Copenhagen streetfood – Papirøen
Här kommer ett vårtips på ett übercoolt ställe med supergod streetfood i Köpenhamn. Copenhagen Streetfood – Papirøen – öppnar den 4 februari efter vinteruppehållet. Copenhagen Streetfood, som köpenhamnarna kallar Papirøen, ligger i en stor betonghall, just på Papirøen i Köpenhamns hamn. Betonghallen tillhör papirhallerne som byggdes 1958 som lager för enorma tidningspappersrullar, bland annat från…
-
Tomatpesto
Smakrik, underbar tomatpesto eller tomatröra – att ätas som den är eller att använda i en mängd olika rätter. Tomatpesto eller röd pesto som den också kallas, var otroligt populärt ett tag men har sedan hamnat i skymundan. Synd, för en tomatröra med parmesan, basilika och vitlök är en smakexplosion som kan användas till mycket.…
-
Nytt år och ny mat
Så roligt med ett nytt år och massor med ny mat & dryck. God fortsättning på 2016 kära vänner. Det har varit tyst på Uplifting ett bra tag och kanske har ni undrat vart jag tog vägen. December började med att vi flyttade. Vi lämnade vår lilla lägenhet i Vasastan för en ny, mycket större…
Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.