• Nubbesallad i tunnbröd med brynt smör

    Nubbesallad i tunnbröd med brynt smör

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Nubbesallad i tunnbröd med brynt smör Matjessill i klämma Hur kom den här Nubbesallad i tunnbröd till?  Jo, att leta i kylen är nya idéers moder. Härom kvällen skulle jag på ett event med rom och mat och ville…

  • Klassisk grytstek med vintergrönsaker

    Klassisk grytstek med vintergrönsaker

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Man kan bara älska en bra, enkel köttgryta som snabbt förbereds, sköter sig själv och som inte kan misslyckas. Jag körde grytan i min crockpot men det går givetvis lika bra med en gryta i ugnen. Resultatet hänger…

  • Dragongryta med quorn filéer

    Dragongryta med quorn filéer

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] På dagens presslunch serverar Quorn tillsammans med Jessica Frej en av hennes goda grytor – Dragongryta med quorn filéer. Lunchen ägde rum i Urban Delis matstudio i centrala Stockholm, en av mina favoritlokaler. Längst ner finns några fler…

  • Korvfestivalen 2018

    Korvfestivalen 2018

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Korvfestivalen 2018   Korvfestivalen 10-11 mars Festivalen är en härlig tillställning för korvälskare och av den anledningen är Nackastrandsmässan knökfull. Det är trångt men blir inte sådär omöjligt och tröttsamt som det ibland kan bli när man inte kommer…

  • Kolbulle

    Kolbulle

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Kolbulle Kolbulle måste du testa i sportlovstider med härliga utomhusaktiviteter! Kolbullen ska helst stekas utomhus över öppen eld i en gjutjärnspanna, det är liksom grejen. Det smakar ljuvligt gott, speciellt utomhus på vintern – frasigt, mjukt, salt och sött!…

  • Kocklandslagets – Curious by nature 2018

    Kocklandslagets – Curious by nature 2018

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Den 7 februari (2018) presenterades svenska Kocklandslagets tävlingstema – Curious by nature – på en pressträff hos Electrolux i Framtidens Kök i Stockholm.   [/spb_text_block] [spb_boxed_content type=”coloured” box_link_target=”_self” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [/spb_boxed_content] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″…

  • Vispad chokladpannacotta med björnbärskompott

    Vispad chokladpannacotta med björnbärskompott

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] På middagen hemma hos Terese som driver matsajten Foodfolder fick vi denna smarriga dessert. Det var kollegan Elina som är en av profilerna på sajten under namnet Bake my breath away som bjöd på denna ljuvliga dessert. Vi drack…

  • Ankbröst med rotselleri- och svamppuré & blåbärssås

    Ankbröst med rotselleri- och svamppuré & blåbärssås

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] På middagen hemma hos Terese som driver matsajten Foodfolder fick vi ett saftigt ankbröst med en rotselleri- och svamppuré och blåbärssås. I glaset till detta fick vi Jacob´s Creek Double Barrel Shiraz. Vinet är unikt för att det lagras både…

  • Bruschetta med vegansk bönröra

    Bruschetta med vegansk bönröra

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Bruschetta med vegansk röra Zetas nya produkt Den härliga bruschettan med vegansk röra är gjord på bland annat BreOliv. BreOliv är en bredbar olivolja som Zeta har utvecklat under många år. Det är inte lätt att få fram…

  • Bredbar olivolja – BreOliv

    Bredbar olivolja – BreOliv

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Bredbar olivolja Breoliv Idag handlar inlägget om BreOliv – olivoljan i bredbar form, mjuk direkt ur kylen. Imorse var jag på ett fullpackat Deli di Luca som var värd för Zetas pressfrukost där Zeta lanserade en produktnyhet – bredbar…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka