• Frukost MTR Express

    Frukost MTR Express

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Frukost MTR Express   Ny hälsosam frukost MTR Express serverar ny frukost. Sedan starten har kocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof tillsammans med partnern Thomas Dahlstedt, Nordrest, serverat mat och dryck ombord för MTR Express Café och 1 klass.…

  • Raw Chocolate Cream

    Raw Chocolate Cream

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Receptet på denna veganska chokladkräm kommer från Radisson Blu Royal Park där de serverar Sveriges första helt veganska hotellbrunch varje söndag. Jag var där och smakade brunchen några dagar innan premiären den 14 januari (2018). Här kan du…

  • Festkväll med härliga matvänner

    Festkväll med härliga matvänner

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Min vän Terese Cedergren driver en fantastisk matsajt med vin, matglädje och inspiration som heter Foodfolder. På sajten skriver förutom Terese själv, tio andra mat- och vinprofiler. Om du inte redan följer Foodfolder, klicka dig genast vidare! Terese är…

  • 2018 års vinnare till Gulddraken

    2018 års vinnare till Gulddraken

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Ikväll utsågs vinnarna till Gulddraken 2018, Stockholms bästa krogar och kaféer. Kategorierna är Bar, Kafé, Krog Budget, Krog Mellan, och Krog Lyx. Det är Dagens Nyheter som sedvanligt sedan 2011 premierar och lyfter ställen i Stockholm som under året levt…

  • Italiensk grönsakssoppa

    Italiensk grönsakssoppa

    Italiensk grönsakssoppa Grönsakerna ger härligt tuggmotstånd Jag hade grönsaker kvar efter pizzasåsen jag lagade häromveckan och tänkte att om det blev en god tomatsås blir det säkert även en god soppa. Italiensk grönsakssoppa är lowcarb och behöver inte redas. Soppan är inte slät utan grönsakerna mixas till småbitar och ger sedan gott tuggmotstånd. Årstiden och…

  • Sveriges första helt veganska hotellbrunch

    Sveriges första helt veganska hotellbrunch

    [spb_image image=”6400″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_image] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Jag är inbjuden på presslunch till Radisson Blu Royal Park den 10 januari (2018). De skulle lansera ett nytt matkoncept några dagar senare och…

  • Kycklingsoppa och wokade grönsaker med kokosgrädde och grön curry

    Kycklingsoppa och wokade grönsaker med kokosgrädde och grön curry

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Ibland måste det gå undan i köket med kvällens middag. Då tycker jag att det finns massor med små burkar och flaskor som hjälper till med smakerna. Jag är inte alla gånger ok med innehållet i sådant färdigt…

  • Deli di Luca – restaurang, vinbar, café och deli

    Deli di Luca – restaurang, vinbar, café och deli

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Det italienska temat fortsätter! Och det kommer mera inom kort, både om Parmigiano Reggiano och pizzabak men först lite god mat på Deli di Luca – café, vinbar, deli & restaurang på Folkungatan på Söder i Stockholm. [/spb_text_block] [spb_text_block…

  • Äkta Prosciutto di Parma

    Äkta Prosciutto di Parma

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Äkta Prosciutto di Parma Consorzio del Prosciutto di Parma Consorzio (konsortiet) del Prosciutto di Parma (sedan 1963) har till huvuduppgift att bevara, skydda och marknadsföra Prosciutto di Parmas skyddade ursprung – D.O.P. (it. Denominazione Origine Protetta) eller P.D.O. (eng. Protected…

  • Gratinerat potatismos

    Gratinerat potatismos

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Gratinerat potatismos Gratinerat potatismos på rester Vi kastar inte mat – vi gratinerar rester till nya höjder! Överblivet potatismos som vi ofta kastar blir en ny rätt, en rätt som är kaloririk och räcker länge och till många.…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka