• Krispiga broccoli- och ostbiffar

    Krispiga broccoli- och ostbiffar

    Krispiga broccoli- och ostbiffar   Krispigt och vegetariskt Vegetariska krispiga broccoli- och ostbiffar att äta varma eller kalla. Ät dem med en god sås eller dip. Stek några knapriga baconskivor till. Lägg biffarna på mackan eller i en wrap – perfekt till lunchen. Bygg en vegetarisk hamburgare. Hur du än gör är de supergoda! Lätta…

  • Matig sallad med kyckling

    Matig sallad med kyckling

    Matig sallad med kyckling, grönkål och bacon Salladen är perfekt på lunchen Den här salladen är härligt matig så att du blir mätt. Den innehåller en massa gott – kål (svartkål eller grönkål eller båda), kyckling, bacon, krämig dressing och parmesanchips. Säsongen får avgöra om jag har kål eller romansallad i den här salladen. I…

  • Rawfood: Pizza med valnötter, cashewpesto, ruccola & tomat

    Rawfood: Pizza med valnötter, cashewpesto, ruccola & tomat

    Smarrigt torkat nöt- och fröbröd, en underbar pesto på cashewnötter med citron, basilika och chili, och sedan toppat med grönt – fräscht och nyttigt! Receptet har jag fått av Linda Nilsson som driver Raw Food House i Malmö. Receptet finns med i hennes aktuella receptbox. Jag äter alltid en lunch där när jag besöker Malmö…

  • Raw food house i Malmö

    Raw food house i Malmö

    Linda & Jonathan Nilssons populära Raw Food House i Malmö har funnits i 4,5 år. Som man hör på namnet serveras endast rå kost, så kallad raw food. Det som för snart fem år sedan verkligen stack ut som väldigt speciell mat och kanske i mångas ögen verkade konstigt, är idag en kost som många…

  • Raamen och Korvkiosk i Ringens köpcentrum

    Raamen och Korvkiosk i Ringens köpcentrum

    Ringens köpcentrum vid Skanstull på Södermalm i Stockholm ska bli en matmötesplats och öppnar senare i höst. Jaha, är det en stor nyhet? Ja, det kan man verkligen säga. Det har spekulerats ett tag nu om vilka som ska vara med för det har pratats om svensk kockelit. Spännande. Det har nyligen avslöjats att Magnus Nilsson,…

  • Sallad med krossad gurka och varmrökt lax

    Sallad med krossad gurka och varmrökt lax

    Krossad gurka eller smashed som det kallas på engelska är supertrendigt just nu. Jaha, ny grej man ska göra och vad är det för skillnad mot de vanliga skivorna? Jättestor skillnad, vill jag påstå. Gurkan har fått bank så den är saftigare, sådär lätt mosad på sina ställen. Dressingen fastnar bättre. Det blir goda krispiga…

  • Invigning av Playhouse Teater & Kök

    Invigning av Playhouse Teater & Kök

    Playhouse Teater & Kök på Drottninggatan i Stockholm invigdes den 9 september. Playhouse Teater har funnits i 15 år men nu har de flyttat in i ombyggda lokaler och dubblerar antalet platser. Nytt är också att Playhouse i egen regi öppnar café och restaurang i lokalen. Maria Kaiser är restaurangchef och Patrick Hedlund köksmästare. Playhouse är…

  • The Playhouse menu

    The Playhouse menu

    Playhouse Teater & Kök på Drottninggatan i Stockholm invigdes den 9 september. Playhouse Teater har funnits i 15 år men har nu flyttat in i nya, helt ombyggda lokaler. Nytt är också att Playhouse i egen regi öppnar café och restaurang i lokalen. Maria Kaiser är restaurangchef och Patrick Hedlund köksmästare. Invigningen av restaurangen var ett…

  • Penne med ädelost och vindruvor

    Penne med ädelost och vindruvor

    Penne med ädelost Penne rigate-pasta med mycket gott Krämig ostpasta med söta vindruvor och knapriga nötter är perfekt en köttfri dag eller om du är vegetarian. Pennepastan blir dessutom färdigt på en kvart om du har ugnstorkat druvorna i förväg. Vindruvorna Torkade vindruvor är så gott och kan anvädas i många rätter för att ge…

  • Årets Blossa till ditt afternoon tea, kanske?

    Årets Blossa till ditt afternoon tea, kanske?

    Årets Blossa 15 till ditt afternoon tea, kanske? Jag är tokig i olika smaker och smakkombinationer och går gärna igång på sånt här. Att mysa och dricka glögg till nybakade scones med ost och marmelad eller en rostad macka med lax och dill, som de säger i pressmeddelandet, får mig att genast vilja smaka. Sen…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka