-
Gratinerad chèvre med sidfläsk
[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Gratinerad chèvre med sidfläsk Einars favorit med gratinerad chèvre Chèvre gratinerad i ugn i krämig sås med salt fläsk och lite söt honung, rätten som Einars älskade Armand lagade till honom. Jaha, vem…
-
Visit Estonia och Champagne
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Visit Estonia och Champagne Visit Estonia håller pressträff Press och matbransch hade möjlighet att träffa Visit Estonia ombord på Baltic Queen, Tallink Siljas fartyg som kryssar till Tallinn. Baltic Queens restaurang serverade en härlig lyxlunch specialkomponerad genomgående med…
-
The Street Food Labs
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] The Street Food Labs The Street Food Labs x Carotte TSFL – The Street Food Labs – har i februari (2023) öppnat en ny restaurang, nu tillsammans med Carotte. Deras hål i väggen på Kungsholmen i Stockholm blev snabbt…
-
Chill Out Lisboa
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Chill Out Vinho Regional Lisboa Chill Out presenterar nyheter Förra gången jag och andra vinskribenter träffade Chill Out, under 2022, presenterade de sin nya design i samband med att de firade 20 år på marknaden. De kom också med…
-
Steamed Bao Buns
[spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Steamed Bao Buns Genväg till ångade Bao Buns En Steamed Bao Bun är streetfood eller fastfood med kinesiskt eller taiwanesiskt ursprung. Brödet, bun på engelska, är vitt, ångat och fluffigt. Vi viker bullen på hälften och fyller den,…
-
Langos med klassiska tillbehör
[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Langos med klassiska tillbehör Langos från Ungern Langos kommer från Ungern. Langos är små jästa, friterade bröd med potatis i smeten. Potatis gör langos lite sega och saftiga. De friterade bröden serveras sedan…
-
Cheats Tiramisu
[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Cheats Tiramisu Åströms snabba tiramisu Christopher Åström lagade maten och desserten – Cheats Tiramisu – på Maggio Wines pastaevent som jag nyligen skrev om. Christopher lagar otroligt god mat. Jag hade inte…
-
Familjens favoritlimpa
[spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Familjens favoritlimpa Vi är förtjusta I Marie Linds bakbok Vallmofrön, havrefält & jordgubbar hittade vi den här ljusa limpan som hon kallar Familjens favoritlimpa. Vi har sedan några månader tillbaka då boken precis kommit ut (hösten 2022), bakat…
-
Nya fartygsviner hos Viking Line
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Viking Lines nya fartygsviner Nya fartygsviner Sista veckan i januari (2023) presenterade Viking Line sina nya sju fartygsviner och nyheter i sortimentet. Under en presslunch ombord på Gabriella, som låg i hamn vid Stadsgårdskajen i Stockholm, bjöd Viking Line…
Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.