• Blomkålssallad att älska

    Blomkålssallad att älska

    Blomålssallad att älska Blomkål med saltgurka, gula russin och majonnäs Detta är alltså den blomkålssallad från Kv. Åkern som jag skrev om igår. Den här vegetariska rätten på blomkål är så god att man blir överraskad. Hur kan något så enkelt bli så gott? Det smakar mycket – sälta från gurkan, sötma från de små…

  • Bulgogi

    Bulgogi

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Bulgogi Bulgogi – koreanskt marinerat nötkött Koreansk bulgogi är en rätt vi verkligen tagit till oss i Sverige och som gillas av stora och små. Precis som tacos så älskar vi den här typen av smårätter man själv plockar…

  • Oxfilé med inbakad potatis

    Oxfilé med inbakad potatis

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Oxfilé med inbakad potatis Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde Den här rätten är inte bara supergod utan även tjusig men utan att vara svår att tillaga, tack vare mycket bra…

  • Korv Stroganoff med dill

    Korv Stroganoff med dill

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Korv Stroganoff med dill Den godaste du ätit Receptet är Markus Aujalays och precis som han säger, har man provat Korv Stroganoff med dill finns det ingen återvändo. Den är precis så god…

  • Cheesecake – klassisk New York style

    Cheesecake – klassisk New York style

    Cheesecake – klassisk New York style Som vi äter den i USA Något av det godaste jag vet är cheesecake. Bäst av alla varianter, tycker jag, är en Classic New York Style Cheesecake med biscuit base, en riktig smördegsbotten eller mandelkaksbotten, inte krossade digestive. Cheesecaken ska också ha en fräsch, lätt fläkt av citron i…

  • Vitlöksfrästa räkor – Gambas al Pil Pil

    Vitlöksfrästa räkor – Gambas al Pil Pil

    Vitlöksfrästa räkor Denna godaste av tapas I Spanien kan de sina tilltugg. Gambas al Pil Pil är räkor frästa i olja med vitlök och chili. Vi äter bröd till och det suger upp den himmelska oljan. Så enkelt, så otroligt gott. Den här tapasrätten behöver ingen närmre beskrivning. Man fattar :)) Skippa brödet och det…

  • Potatisrapporten 2022

    Potatisrapporten 2022

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Potatisrapporten 2022 Årets potatisrapport På Potatisens dag den 26 oktober ärr det pressträff på restaurang Hantverket i Stockholm. Svensk Potatis AB bjuder in till en lunch för att presentera årets Potatisrapport 2022, för 5:e året, men också kora årets…

  • Guldklimp

    Guldklimp

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Guldklimp Arla Unikas nya ost Den 26 oktober (2022) introducerade Arla Unika sin nya flaggskeppsost Guldklimp. Jag var på en pressträff på tvåstjärniga Gastrologik i Stockholm för att smaka den nya osten. Jacob Holmström (Gastrologik) har skapat en fantastisk…

  • Cacio e Pepe

    Cacio e Pepe

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Cacio e Pepe Ikonisk rätt med Maggio Piemonte Idag lagar jag en riktig italiensk klassiker – Cacio e Pepe. Pastarätten har bara fem ingredienser men kräver ändå lite finess att få till sådär…

  • Pommes med topping

    Pommes med topping

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Pommes med topping Dagen-efter-mat Dessa pommes eller fries kallar receptmakarna Home Alone Fries. Eftersom de är alldeles speciellt goda som dagen-efter-mat har de toppat dem med ost, lök och smarrig sås på majo.…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka