• La Tour

    La Tour

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] La Tour by Pontus Frithiof Exklusiv power dining På La Tour by Pontus Frithiof och Mario E. Moroni åt jag lyxig en fredagslunch tillsammans med en vän. Restaurangen ligger på 23e våningen i DN-skrapan och har en hisnande utsikt över…

  • Restaurang OCRA

    Restaurang OCRA

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Restaurang OCRA Nyöppnad restaurang Krögarduon Thomas Hulldin och Jan Richter öppnade Restaurang OCRA i början av september 2022. Det är parets femte krog tillsammans. De startade sin första krog 2015 – Docklands i Nacka. Året efter tog de över…

  • Käsespätzle

    Käsespätzle

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Käsespätzle Tysk gratäng med fläsk och lök Antingen äter man spätzle som den är, tänk pasta, så varianterna är oändliga. Den går även att steka i smör för krispig yta. I det här…

  • Daimsnittar med choklad

    Daimsnittar med choklad

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Daimsnittar med choklad   Småkakor med daim De här mycket lättbakade daimsnittar med choklad kommer från Bob – baktankarmedbob. Hans förföriska bakande är svårt att motstå. Hemma hos oss är det söte mannen…

  • Klassiska pretzel

    Klassiska pretzel

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Klassiska pretzel Äkta pretzel Pretzel eller kringlor som vi kallar dem i Sverige är samma sak som bretzel. De heter bretzel i sydtyska Bayern där vi känner igen dem från deras Oktoberfest. Fantastiskt…

  • Gratinerade potatisrester

    Gratinerade potatisrester

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Gratinerade potatisrester   Ta tillvara rester av potatis och potatismos Gratinerat potatismos med skinka är en perfekt rätt att använda överblivet potatismos eller potatisrester till. Som jag tidigare skrivit, tycker jag att tillagad…

  • Espresso Martini

    Espresso Martini

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Espresso Martini Mystik kring kaffedrink Det finns alltid en story, ofta mytomspunnen, bakom alla kända drinkar som med åren blivit våra älskade klassiker. Espresso Martini skiljer sig inte från mängden ur den aspekten bland moderna klassiker som sprider…

  • Polkamilkshake

    Polkamilkshake

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Polkamilkshake   Härlig dessert med polkakuddar Den här underbara milkshaken fick jag som avslut på en brunch på Restaurang Långa raden, Skeppsholmen i Stockholm, för snart åtta år sedan. Det var som nyinflyttad…

  • Chill Out vinserie fyller 20 år

    Chill Out vinserie fyller 20 år

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Chill Out 20 år Chill Out vinserie jubilerar I år, 2022, firar Chill Out 20 år på svenska marknaden med sin populära vinserie. De firar med en ny design och logotyp på sin boxar och flaskor. I den nya…

  • Sallad med jordgubbsdressing

    Sallad med jordgubbsdressing

    Sallad med jordgubbsdressing En sallad med jordgubbsdressing som innehåller allt Dra mig baklänges vilken makalöst god sallad och dressing det här blev! En sallad med krispigt grönt, len avokado, salt bacon, syrlig feta, söta jordgubbar, knapriga mandlar och krutonger. Det kan inte bli bättre en varm sommardag. Jo, det kan bli bättre! I samma ögonblick…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka