• Banancheesecake

    Banancheesecake

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Banancheesecake Övermogna bananer i härlig cheesecake Den här kakan bakas utan tillsatt socker och blir därmed inte speciellt söt. Ju mognare bananer desto sötare banancheesecake, såklart. Vill du ha den sötare kan du bara ringla över honung eller…

  • Gotland Summer Night

    Gotland Summer Night

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Gotland Summer Night Vacker som en gotlandsnatt Gotland Summer Night ser ut som sommarens vackraste solnedgång. Ingredienserna skiktar sig fint och det ser verkligen ut som eldklotet som sakta sänker sig över horisonten och sprider alla nyanser av…

  • Nätmelon med spännande smaker

    Nätmelon med spännande smaker

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Nätmelon med spännande smaker Nätmelon heter också cantaloupe Härom sommaren åt vi smaksatt nätmelon, eller cantalopue som den också heter, på restaurang Bastard i Malmö. Den var ljuvligt smaksatt med sött, syrligt, salt…

  • Kiwisorbet med gul kiwi

    Kiwisorbet med gul kiwi

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Kiwisorbet med gul kiwi Gul kiwi – Sungold Jag hittade gul kiwi i helgen hos Lidl. Eftersom den bara dyker upp då och då gäller det att passa på. Den gula kiwin är mycket sötare och saftigare än…

  • Mackmyra och Emil Åreng

    Mackmyra och Emil Åreng

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Mackmyra och Emil Åreng   Långsiktigt samarbete Mackmyra har inlett ett långsiktigt samarbete med den smaksäkre och nyskapande bransch- och barprofilen Emil Åreng. Emil är nu destilleriets globala ambassadör.  Att vara ambassadör innebär att Emil ska representera varumärket och…

  • Grillad persika med mozzarella

    Grillad persika med mozzarella

    [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Grillad persika med mozzarella Grillade persikor i sallad Grillad persika i sallad nu under persikans högsäsong (jul-sep) är sommarens och sensommarens bästa smaker. Söta, saftiga persikor i kombination med krämig mozzarella, buffelmozzarella eller burrata, tillsammans med den ljuvliga,…

  • Matjessill med sweetchili

    Matjessill med sweetchili

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Matjessill med sweetchili Matjessill med ny sås Klassiska smaker i all ära men det är kul att prova någon ny smak. Idag blev det en smörgås eller smörrebröd om man vill vara lite…

  • Mackmyra Grönt Te

    Mackmyra Grönt Te

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Mackmyra Grönt Te Angela D’Orazio har gjort det igen! Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio har tagit ut svängarna och kanske skapat sin mest vågade och innovativa single malt whisky – Mackmyra Grönt Te. De har slutlagrat (finishlagrat) whiskyn på…

  • Gnocchi gratinerad med mozzarella

    Gnocchi gratinerad med mozzarella

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Gnocchi gratinerad med mozzarella   Gnocchi med allt-i-ett gratäng Jag har lagat så många snabba och all-i-ett rätter under den här isoleringen. Tidigare åt jag och söte mannen på var sitt håll ungefär…

  • Picknickbitar med lax och dipp

    Picknickbitar med lax och dipp

    [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Picknickbitar med lax och dipp   Picknickbitar på rågbröd Danskt rågbröd, lax och pepparrot är ett klassiskt smörrebröd. Den här idén är ett sådant smörrebröd men som picknickmat. Hygge! Jag gjorde de här…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka