-
Kladdkaka med kokostosca
Kladdkaka med kokostosca Kokos och tosca En i familjen älskar kokostosca. På sin födelsedag får man äta det man älskar mest så det fick såklart bli en kladdkaka med kokostoscka till efterrätt på kalaset. Jag är ju som bekant inte bra på att baka men kladdkaka är inte svårt och att trycka på ett lager…
-
MJ Bageri & Konditori chokladsemla
MJ Bageri & Konditori chokladsemla Summering I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester som en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt så snart vi testar en ny semla. Semmeltest Hos populära och kända Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Sthlm) köpte vi tre semlor, en klassisk, en chokladsemla och…
-
MJ Bageri & Konditori semmeltest
MJ Bageri & Konditori semmeltest Summering I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester som en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt så snart vi testar en ny semla. Semmeltest Hos populära och kända Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Sthlm) köpte vi tre semlor, en klassisk, en chokladsemla och…
-
MJ Bageri & Konditori kubsemla
MJ Bageri & Konditori kubsemla Summering I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt så snart vi testar en ny semla. Semmeltest Hos populära och kända Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad (Sthlm) köpte vi tre semlor, en klassisk, en…
-
Sébastien på söder semmeltest
Sébastien på söder semmeltest Summering I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla. Semmeltest I Söderhallarna har Sébastien Boudet ett pop-up hantverksbageri. Bageriet, som förutom bakar ekologiska bröd och bakverk på kulturspannmål, serverar…
-
Paul’s – Haymarkets brasserie
Paul’s – Haymarkets brasserie Amerikanskt brasserie Ett brasserie är ofta en benämning på en enklare restaurang. Paul’s brasserie kallas amerikanskt med influenser från Europa. Hur kommer det sig? Eftersom Haymarket by Scandic i Stockholms centrum ligger i en anrik byggnad från det glada 1920-talet – PUB-huset, och är inrett i art deco-stil, ska tankarna föras…
-
Hamburger Börs – matrecension
Hamburger Börs – Mitt sanna jag Maten Jag brukar inte skriva krogrecensioner men i det här fallet måste jag höja rösten – om maten. Jag åt alltså middag härom kvällen innan föreställningen med Sanna Nielsens Mitt sanna jag. ”MATEN PÅ DET KULINARISKA HAMBURGER BÖRS” står det på hemsidan ovanför menyn. Förrätt: Italiensk charkbricka med ostar, och…
-
Chic Konditori karlsbadersemla
Chic Konditori – karlsbadersemla Summering I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla. Semmeltest På ett hörn av Mariatorget på Södermalm ligger Chic Konditori och där köpte vi två olika semlor, en klassisk semla…
-
Chic Konditori klassisk semla
Chic Konditori – klassisk semla Summering I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla. Semmeltest På ett hörn av Mariatorget på Södermalm ligger Chic Konditori och där köpte vi två olika semlor, en klassisk…
-
Ostpanerad omelett
Ostpanerad omelett Knaprig omelett Kan en omelett vara knaprig? Svaret är ja på den frågan. Om man ostpanerar sin omelett får den en knaprig och gyllene undersida. Det blir mycket gott. Inte bara lowcarb och LCHF Den här omeletten är mycket poppis i lågkolhydratkretsarna och har så varit i många år. Jag tycker att rätten…
Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.