-
Chiliburgare och lökringar
Chiliburgare och lökringar Bästa lökringarna De här lökringarna blir otroligt bra och supergoda. Det har blivit vårt favoritrecept. De är ett perfekt tillbehör till den goda chiliburgaren. Receptet på chiliburgaren är från den trevliga kokboken Det är ju en dag imorgon också av Erik & Wiktor Halldén. Boken kom 2016 och är full av godsaker…
-
Karamelliserat fläskkött
Karamelliserat fläskkött Vietnamesisk fläsk från Smaker från Vietnam Det här receptet på karamelliserat fläskkött kommer från en mycket trevlig kokbok som heter Smaker från Vietnam – en familjehemlighet skapad av Kim Thúy. Karamelliserat fläskkött är en smarrig rätt av karrén och fläsksidan på grisen. Eftersom sockret får koka ner och karamellisera får rätten djupa smaker…
-
Kim Thúy – Smaker från Vietnam
Kim Thúy – Smaker från Vietnam Kim Thúy – författare till tre romaner och en kokbok Kim Thúy är en av de mest färgstarka och charmiga personer jag träffat. Hon är dessutom väldigt rolig. Kim är författare, tidigare till tre romaner och nu även en kokbok. Det var genom kokboken jag träffade henne i Stockholm.…
-
Rödkål – julens godaste
Rödkål – julens godaste från Skeppholmen En nöjd gäst skrev en dikt om den här rödkålen för den var så god, berättar Magnus Johansson, kökschef på Hotel Skeppsholmens restaurang. Ja, rödkålen var verkligen jättegod, jag håller med, men en dikt får räcka. Magnus delar generöst med sig av receptet. Tack! Mycket lättlagad rödkål Om ni…
-
Kycklingjulskinka med griljering
Kycklingjulskinka – nyhet julen 2018 Kronfågel lanserar en stor nyhet till årets jul – en kycklingjulskinka – som är tillagad på klassiskt vis. Kycklingjulskinkan är rimmad och färdigkokt och färdig att äta. Kycklingjulskinkan produceras av svensk gårdskyckling och tillagas i Sverige. Den har en kötthalt på 88 procent, är färdigkokt och väger 900 gram. Guldmedalj Kycklingjulskinkan…
-
Julsallad med saffran och grönt
Julsallad med saffran och grönt Julsallad på glöggmys Ett stort gäng journalister och bloggare inom mat och bak var inbjudna av Lucia Choklad till ett glöggmys i matbutiken Cajsa Warg i Stockholm. Cajsa Wargs supertrevlige Patrik var värd för minglet. Jag har hållit i otaliga matlagningskvällar på Cajsa Warg och kan varmt rekommendera deras events…
-
Cocktails med julsmaker
[spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Cocktails med julsmaker Emil Hed i Cadierbaren Jag och ett gäng skribenter var inbjudna till Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm för att träffa bartendern Emil Hed och få tips om härliga cocktails att servera till jul och…
-
Ugnsbakad ricotta
[spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Ugnsbakad ricotta Ugnsbakad ricotta – snabbt och enkelt Ugnsbakad ricotta är världens enklaste och snabbaste rätt. Smaksättningen fixar man med lite av varje som finns hemma – en god olivolja, citronsaft och sedan salt och favoritkryddor. Hel…
Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.