-
Vässa dina sinnen
Vässa dina sinnen Pressinbjudan från AEG Mastery Range I oktober fick jag en inbjudan till en speciell och spännande lunch där vi, som det hette, vässa dina sinnen – sharpen your senses. För att uppnå detta ambitiösa mål skulle vi kombinera ny köksteknik och en av landets bästa kockar med en brittisk, världsberömd professor i…
-
Brynt lökkräm på 10 sätt
Brynt lökkräm Rädda tråkig lök Om kylen är full med lök som börjar se trist ut kan man rädda den genom att bryna den, göra en brynt lökkräm och använda den till mat, som ett tillbehör eller i matlagning som smaksättning. Test med hjälp av smaklexikon Jag har gjort ett litet smaktest nedan med olika…
-
Svampmacka extra allt
Svampmacka extra allt Svampmackan På sensommaren och när hösten smyger sig på längtar vi efter de första kantarellerna och all god svamp som skogarna bjuder på. Första svampmackan med kantareller vill vi äta rakt upp och ner – bara smörstekt guld på gott bröd. Sen när vi hållit på med detta ett tag är det…
-
Baconmarmelad med lök
Baconmarmelad med lök Vad passar marmeladen till? Den här mustiga, söta och salta röran/marmeladen sätter piff på mycket. Ät en klick baconmarmelad till en grillad köttbit, till hamburgaren eller smaksätt grytan eller soppan.Smaksätt en röra eller dipp genom att blanda ut baconmarmeladen med någon mejeri- eller vegprodukt.Servera en klick baconmarmelad på charkbrickan.Toppa svampsoppan. Jag använder…
-
Limefudge att älska
Limefudge Limefudge – galet god! Limefudgereceptet kommer från bakboken Choklad för själen av Ulrica Grahl. Du kan läsa mer om Ulrica, hennes bok och hennes chokladverksamhet i mitt tidigare inlägg. Jag älskar syrligt Inte så konstigt att jag fastnar för en fudge med limesmak, en smak som är något av det godaste jag vet. Dessutom…
-
Praliner och choklad för själen
Praliner och choklad för själen Praliner och choklad, hallå alla chokladälskare! Choklad för själen heter en bok av min fina vän Ulrica Grahl. Boken är fylld av praliner, desserter, bakverk, tryfflar, fudge och annat gott – allt med härlig choklad. Bakboken (heter det så?) är en kanonbra present eller julklapp till chokladälskare, vilket egentligen är…
-
Lax i ugn med majs, ost och bacon
Lax i ugn Lax i ugn med majs, grädde och parmigiano reggiano Den här laxrätten har blivit en familjefavorit. Rätten tillagas i ugn och sköter sig själv. Den är lättlagad och enkel men smakar mycket. Majs ger sötma, bacon sälta och lite röksmak och parmigiano reggiano tillför umami. Skuren gräslök livar upp den gratinerade ytan…

Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.