-
Jura Whisky nylansering 2018
Jura Whisky 2018 Jura Whisky – nylansering Jura Whisky lanserade i slutet av maj 2018 en ny serie whisky – Jura 10YO, Jura 12YO, Jura 18YO samt Jura Seven Wood. Alla fyra finns i beställningssortimentet. Jag var på en provning på vackra Sjö & Land (Strandvägskajen i Stockholm) i början av september för att smaka den här…
-
Pizza Margherita
Pizza Margherita Hemmapizza Det här är en pizza Margherita, precis som pizzerian 800 grader i Vasastan (Stockholm) gör den. Mums! Pizzeria 800 grader var vinnare av Gulddraken 2017 i kategorin Krog Budget. Pizzerian är mycket poppis i sina kvarter runt Odenplan och de bakar supergoda pizzor. Vi flyttade från Vasaparken för 3 år sedan så nu…
-
Hemmapizza – bästa tipsen
Hemmapizza Hur lyckas man med hemmapizza? Jag var på en workshop hos pizzeria 800 grader tillsammans med Mutti för att lära mig baka egen pizza, en hemmapizza som smakar som riktig pizza. Här är alla tips & tricks för att lyckas. Bilder visar också stegen tydligt. Vi gjorde bland annat en perfekt Pizza Margherita. Baka…
-
Cervera höstnyheter 2018
Cervera presenterade höstens nyheter 2018 Presslunch och visning 23 augusti På dagens presslunch presenterades nyheter inför hösten 2018. Cervera har sitt eget varumärke Table Top Stories där bland annat stengodsservisen Mist ingår och som introducerades förra året i färgen svart. Nu utökas servisen med färgerna vitt och grått och nya delar. Det nya ur Mist…
-
Gatha – armeniska smördegskakor
Gatha – armeniska smördegskakor Armeniska gatha De här ljuvliga kakorna – gatha – som är armeniska fick jag smaka hemma hos min matvän Anna Demirian (från Armenien) som bjöd mig och andra kära matvänner på en underbar armenisk afton med massor med god mat. Jag återkommer med recept från kvällens dignande bord. Anna driver bloggen…
-
Pizza bianca – vit pizza
Pizza bianca Pizza bianca med potatis, parmesankräm, citron, tryffel och rosmarin Vi fick denna goda pizza bianca hemma hos dottern i fredags. Supermumsig och lätt att göra, framför allt om man köper en färdig botten. Det kan man kosta på sig en fredagskväll efter en lång arbetsvecka. Förberedelserna går snabbt – riva, röra, skiva i…
-
Parmigiano Reggiano tillverkning
Parmigiano Reggiano – kungen av ostar Parmigiano Reggianos historia Historien om Italiens mest kända gryniga hårdostar – Grana (betyder grynig) – börjar redan för ca 1000 år sedan norr om floden Po i norra Italien. Där tillverkades en grynig ost som kallades Grana Padano. Parmesantillverkning i 5 provinser Mellan floden Po och bergskedjan Apenninerna, alltså…
-
Råbiff med picklad lök och parmesan
Råbiff Råbiff med picklad lök och parmesan Vi älskar råbiff, i synnerhet söte mannen. Han beställer alltid råbiff om det finns när vi äter på restaurang. Jag gör det hemma ibland, framför allt för att han tycker så mycket om det. Jag förvånas varje gång av hur snabbt och enkelt man får till värsta lyxrätten.…
-
Mandeltårta med mjölkchoklad och kola
Mandeltårta med mjölkchoklad och kola Testa kokböcker Mandeltårta med elegans, jag föll direkt för receptet för jag älskar mandel och var tvungen att testa. Jag testar rätter ur mina hundratals kokböcker hela tiden. Jag köpte Mattias Larssons Fredagskockens helgmenyer – trerättersmiddagar med vintips på årets rea. Vilken höjdarkokbok! Jag brukar ändra mycket i andras recept,…
-
Baby shower med mingelmat
Picard i Stockholm Jag gillar Picard där alla matprodukter är frusna, vilket gör det till en mycket speciell butik. Jag skriver aldrig om sånt jag inte gillar men jag gillar Picard. Inlägget handlar om smakprover. Stockholm har flera butiker men i andra städer har butiker tyvärr stängt. Det är ingen upplevelse att handla i butikerna för det…

Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.