• Marinerade champinjoner – allt du behöver veta

    Marinerade champinjoner – allt du behöver veta

    Marinerade champinjoner Nu ska vi marinera champinjoner! När jag innan sommaren var på Teaterbrasseriet (Grand Central by Scandic i Stockholm) och åt fredagslunchbuffé (hett tips att gå hit – superbra lunchbuffé) hittade jag de godaste champinjonerna på buffén. Jag var tvungen att fråga hur de var gjorda. ”Vi mixar timjan, persilja, vitlök med olja och…

  • Grillad banan med dulce de leche och passionsfrukt

    Grillad banan med dulce de leche och passionsfrukt

    Grillad banan med dulce de leche Snabb dessert på grillen Det är sen gammalt att enkelt oftast är godast och den här desserten eller gofikan är inget undantag. Den blir lite som en banoffeepaj, fast från grillen. Barnsligt gott och helt underbara smaker tillsammans. Skippa inte lime, passionsfrukt eller choklad! Det är allt tillsammans som…

  • Absolut EuroPride

    Absolut EuroPride

    EuroPride Drink med Absolut vodka Med den här goda drinken som heter Absolut EuroPride skålar jag och söte mannen för all kärlek. Det borde vara så självklart att ingen Pride ens behövdes. Jag kommer aldrig att kunna förstå hur någon kan ha synpunkt på någon annan människas kärlek. Stockholm Pride Stockholm Pride 2018 är igång,…

  • Kladdkaka med vit choklad, lime och passionsfrukt

    Kladdkaka med vit choklad, lime och passionsfrukt

    Kladdkaka med vit choklad, lime och passionsfrukt Älskade kladdkaka! Idag blir det en variant på kladdkaka med vit choklad där det söta piggas upp med syrlig, fräsch lime och passionsfrukt. Ursprunget sägs komma från Sandra Palmqvist på Allers men hon känns inte vid den, ha ha. Kladdakan kan inte i alla fall inte bli mycket…

  • Ugnsrostade krispiga blomkålsbitar med ost

    Ugnsrostade krispiga blomkålsbitar med ost

    Ugnsrostade blomkålsbitar Blomkålsbitarna ersätter kolhydrater för lowcarb De här små krispiga munsbitarna med blomkål och ost ersätter kolhydraterna i vilken rätt som helst. Krispigt och smakrikt Blomkålsbitarna är neutrala i smaken i grundreceptet men superlätta att göra mer smakrika med annat val av ost och sedan tillsätta kryddor. Ett annat knep för att göra dem…

  • Sega maränger

    Sega maränger

    Det är en smaksak hur man vill ha sina maränger men i det här huset ska de vara frasiga på utsidan och riktigt sega inuti. De är superenkla att göra och kan smaksättas med vad som helst. De på bilden har en swirl av dulce de leche som förstärker sockrets kolasmak men bara lite, annars…

  • Sommartårta med jordgubbar

    Sommartårta med jordgubbar

    Sommartårta med choklad, lime och jordgubbar Sommartårtan med allt man önskar sig Den här sommartårtan har blivit sommarens favorit (hittills i alla fall, he he). Den har allt jag önskar till sommarens middagar och fester: jordgubbarlätt och fluffigljus choklad & lime & grädde – allt som är gott till jordgubbargår mycket snabbt att göra (kan…

  • Monkey 47 – Schwarzwald Dry Gin

    Monkey 47 – Schwarzwald Dry Gin

    Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin Berättelsen om Monkey 47 Vi älskar stories, berättelser som skapar mystik, som ibland flyttar oss tillbaka i tiden och gärna till spännande platser. Den här storyn handlar om en resa till Schwarzwald (Svarta skogen), gin, en apa som hette Max och en pojke. Pojken hette Montgomery ‘Monty’ Collins, född 1909…

  • Tartar på regnbåge med jordärtskockspuré

    Tartar på regnbåge med jordärtskockspuré

    Tartar på regnbåge med jordärtskockspuré Tartar på odlad regnbåge Den här tartaren är skapad av Daniel Lakatosz, en av mina favoritkockar (längst ner finns det länkar till fler av hans recept). Det här receptet på tartar är framtaget för den nya odlade Benella regnbågen som är en nyhet i fiskdisken. Läs mer här om fisken…

  • Champinjonkräm på bakad rotselleri

    Champinjonkräm på bakad rotselleri

    Champinjonkräm, tryffel och nötter på bakad rotselleri till friska bubblor Mingelmat med bakad rotselleri På middagen hemma hos Terese som driver matsajten Foodfolder fick vi dessa små munsbitar med bakad rotselleri och champinjonkräm medan vi minglade med bubblor  –  Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée – ett friskt och fruktigt mousserande vin med inslag av citrus, äpple,…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka