-
Nubbesallad i tunnbröd med brynt smör
Nubbesallad i tunnbröd med brynt smör Matjessill i klämma Hur kom den här Nubbesallad i tunnbröd till? Jo, att leta i kylen är nya idéers moder. Härom kvällen skulle jag på ett event med rom och mat och ville göra något gott till söte mannen som han kunde mumsa på medan jag njöt på annat…
-
Klassisk grytstek med vintergrönsaker
Man kan bara älska en bra, enkel köttgryta som snabbt förbereds, sköter sig själv och som inte kan misslyckas. Jag körde grytan i min crockpot men det går givetvis lika bra med en gryta i ugnen. Resultatet hänger på att man använder bra kött som man bryner med kärlek samt en fin buljong. Löken och…
-
Dragongryta med quorn filéer
På dagens presslunch serverar Quorn tillsammans med Jessica Frej en av hennes goda grytor – Dragongryta med quorn filéer. Lunchen ägde rum i Urban Delis matstudio i centrala Stockholm, en av mina favoritlokaler. Längst ner finns några fler bilder från eventet. Quorn vill göra vardagsmatens effekter på klimatet mer synliga och börjar klimatberäkna sina recept.…
-
Korvfestivalen 2018
Korvfestivalen 2018 Korvfestivalen 10-11 mars Festivalen är en härlig tillställning för korvälskare och av den anledningen är Nackastrandsmässan knökfull. Det är trångt men blir inte sådär omöjligt och tröttsamt som det ibland kan bli när man inte kommer fram någonstans. Maxantalet besökare ligger på en bra nivå, det kan vi veta för det var slutsålt.…
-
Kolbulle
Kolbulle Kolbulle måste du testa i sportlovstider med härliga utomhusaktiviteter! Kolbullen ska helst stekas utomhus över öppen eld i en gjutjärnspanna, det är liksom grejen. Det smakar ljuvligt gott, speciellt utomhus på vintern – frasigt, mjukt, salt och sött! Mat med tradition Kolbulle är en gammal nordisk maträtt som passade bra för hårt kroppsarbete och mycket…
-
Kocklandslagets – Curious by nature 2018
Den 7 februari (2018) presenterades svenska Kocklandslagets tävlingstema – Curious by nature – på en pressträff hos Electrolux i Framtidens Kök i Stockholm. Efter nästan ett år med Kocklandslagets nya laguppställning avslöjades alltså det nya konceptet laget ska arbeta med på VM i Luxemburg. Temat syftar till att hålla en röd tråd för både lag, sponsorer och…
-
Vispad chokladpannacotta med björnbärskompott
På middagen hemma hos Terese som driver matsajten Foodfolder fick vi denna smarriga dessert. Det var kollegan Elina som är en av profilerna på sajten under namnet Bake my breath away som bjöd på denna ljuvliga dessert. Vi drack Jacob’s Creek Double Barrels Shiraz till desserten som tillsammans var en perfekt kombo. Efterrätten fångade fint vinets…
-
Ankbröst med rotselleri- och svamppuré & blåbärssås
På middagen hemma hos Terese som driver matsajten Foodfolder fick vi ett saftigt ankbröst med en rotselleri- och svamppuré och blåbärssås. I glaset till detta fick vi Jacob´s Creek Double Barrel Shiraz.Vinet är unikt för att det lagras både på whiskey- och ekfat. Shirazen är fyllig med mjuka tanniner och smakinslag av plommon, björnbärssylt, mandel, vanilj, lakrits…
-
Bruschetta med vegansk bönröra
Bruschetta med vegansk röra Zetas nya produkt Den härliga bruschettan med vegansk röra är gjord på bland annat BreOliv. BreOliv är en bredbar olivolja som Zeta har utvecklat under många år. Det är inte lätt att få fram en perfekt konsistens utan onaturliga tillsatser. Jag var på en pressfrukost när BreOliv lanserades. Frukosten var ovanligt…
-
Bredbar olivolja – BreOliv
Bredbar olivolja Breoliv Idag handlar inlägget om BreOliv – olivoljan i bredbar form, mjuk direkt ur kylen. Imorse var jag på ett fullpackat Deli di Luca som var värd för Zetas pressfrukost där Zeta lanserade en produktnyhet – bredbar olivolja BreOliv. Zetas dröm Zetas grundare Fernando Di Luca var där tillsammans med sonen och företagets…

Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.