• Tankovna på nya bistron Ile Roi

    Tankovna på nya bistron Ile Roi

    Pilsner Urquells speciella tankölslösning Tankovna serverar den färskaste pilsnern som går att få tag på utanför Tjeckien men hittills bara hos Bar Central i Stockholm och Gyllene Prag i Göteborg. Nu finns den även på Kungsholmen (Stockholm) hos nya bistron Ile Roi. För att fler ölälskare skulle få avnjuta purfärsk Pilsner Urquell direkt från bryggeriet…

  • Winery Hotel i Solna

    Winery Hotel i Solna

    Winery Hotel Intervju och visning Jag hälsar på nybyggda The Winery Hotel – ett urbant hotell & vineri – som invigdes i januari (2016). Jag ska få en visning av hotellet och en intervju med en av ägarna och grundarna, legendariske Ejnar Söder. Entrén När jag kommer in i den stora lobbyn och Vinoteket är…

  • Grilled Cheese Sthlm ’16

    Grilled Cheese Sthlm ’16

    Grilled Cheese Sthlm ’16 Stockholm godaste Grilled Cheese Matfestivalen Grilled Cheese Sthlm ’16 arrangerades längs kajen utanför Spritmuseum på Djurgården. Åtta foodtrucks fajtas om titeln Stockholms godaste grilled cheese. Ursprungsidé från USA Konceptet grilled cheese har sitt ursprung i USA och kom till Stockholm förra året, 2015. Det blev en dundersuccé. Vårt intresse för smält…

  • Hörte Brygga i Skåne

    Hörte Brygga i Skåne

    Hörte Brygga – skånebesökets höjdpunkt! ”Måltid för oss är kärlek, passion & gemenskap” – hälsar Hörte Brygga oss. Detta lilla fantastiska matställe/restaurang ligger i pyttelilla Hörte Hamn på Skånes sydkust mellan Trelleborg och Ystad. Det ligger direkt intill vägen och verkligen nere vid havet. Nu under sommaren kan man inte boka bord så lite väntetid…

  • Eatery Social Skanstull

    Eatery Social Skanstull

    Eatery Social Skanstull Eatery Social inviger taqueria och cevicheria Nya Eatery Social – taqueria & cevicheria i Clarion Skanstull –  bjuder på mat från det traditionella mexikanska köket och det moderna peruanska och de lagar all mat från grunden. Eatery Social Skanstull invigning Idag, den 10 juni (2016), öppnar Eatery Social Skanstull i Stockholm. Jag var…

  • Pilsner Urquells Tankovna – purfärsk pilsner

    Pilsner Urquells Tankovna – purfärsk pilsner

    Pilsner Urquells speciella tankölslösning Tankovna serverar den färskaste pilsnern som går att få tag på utanför Tjeckien men hittills bara hos Bar Central i Stockholm och Gyllene Prag i Göteborg. Nu pågår en turné i landet. För att fler ölälskare ska kunna avnjuta purfärsk Pilsner Urquell direkt från bryggeriet i Plzen har de därför skapat…

  • Champagne Palmer Blanc de Blancs

    Champagne Palmer Blanc de Blancs

    [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Champagnehuset Palmer & Co besöker Stockholm för att presentera sin populära Palmer Blanc de Blancs 2011 – en mycket prisvärd kvalitetschampagne. Vid champagneprovningen av Palmers Blanc de Blancs fick vi förmånen att prova olika årgångar. Det kändes att det var champagner av god…

  • Granbarksost

    Granbarksost

    Jag köpte en Granbarksost från Jürss mejeri på Ostfestivalen häromveckan. Jag smakade i deras monter och kunde inte låta bli att köpa en ask med hem. Så gott! Jag var inte den enda som tyckte det, kan jag säga. Jürss mejeri gör exklusiva ostar på ekologisk mjölk från sörmländska gårdar. Granbarksosten är en speciell ost…

  • Gougères – franska ostpuffar

    Gougères – franska ostpuffar

    Say cheese and I’m in! På ostbågens dag i lördags gjorde jag franska gougères. Jag är inte förtjust i ostbågar och därför kom jag på att istället göra gourgères (uttalas gotjääär), dessa underbara franska puffiga ostpuffar. Aningen frasiga på utsidan och mjuka på insidan. Lagom ostsmak. Jättegott snack till champagne, vin och öl. Lätta att…

  • Sayan Isaksson om michelinstjärnor, Nobelfest och fruktpuré

    Sayan Isaksson om michelinstjärnor, Nobelfest och fruktpuré

    Vilket fint möte med stjärnkocken Sayan Isaksson. Vi pratar om berömda Esperanto och hans andra restauranger, michelinstjärnor, hektiskt schema, nytt buljongställe och hans kylskåp. Sayan Isaksson har precis kommit hem från Malmö när vi träffas. Han var i Malmö för den internationella kockträffen Chef’s Dinner som Vollmers arrangerar för femte året i rad. Stjärnkockar flygs…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka