-
Kokbok – Daniels matresa
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Mat är gemenskap, kärlek och minnen. Med de orden inleder Daniel Lakatosz sin kokbok – Daniels matresa. I boken delar han med sig av just detta, sina minnen från barndomen med kärlek till mat och familjegemenskap samt minnen från…
-
Skånsk pillasill
[spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Matjessill-lovers, se hit! Nu blir det skånsk Pillasill. Den bästa sommarlunchen är en sillbit med färskpotatis och olika matjessillrätter kan vi inte få för många av. Den här varianten serveras med len senapssås hälld över sillen och fatet…
-
Sveriges framtida kockstjärnor
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Det nya Juniorkocklandslaget är klart för VM 2018 i Luxemburg och de siktar självklart på pallplats. Igår (19/6) presenterades det nya laget under en presslunch. Vi fick en pratstund med lagmedlemmarna och smakprov på hur duktiga de redan är.…
-
Pilsnersill
[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] I år testar jag och söte mannen en ny sill till midsommarbordet – Pilsnersill. Vi älskar sill och dricker gärna en pilsner så hur skulle detta kunna bli annat än jättegott? Sillinläggningen är…
-
Vi firar världsmästaren Arvid Rosengren
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] I början av april kom Arvid Rosengren till Stockholm för att hyllas, han blev nämligen världsmästare i sommellerie 2016, i hård konkurrens med 60 andra länders bästa sommeliers. Arvid som bor och arbetar i New York City är inte…
-
Bocuse d’Or Sverige 2017
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Den 25 april presenterades kandidaterna, de kockar som tävlar i den svenska uttagningen den 12-14 september till Bocuse d’Or Europa som sedan äger rum sommaren 2018. Det är Svenska Bocuse d’Or Akademien som efter ansökan utser de tävlande kockarna.…
-
Chokladkaka med Guinness
[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block element_name=”Brödtext” animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] Det här är en maffig, saftig och helt underbar chokladkaka med glasyr av vit choklad som gör en chokladälskare lycklig! Stout i smeten ger chokladsmaken ett härligt extra djup (smakar inte öl). Kakan…
Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.