• Vit fisk med musselsås

    Vit fisk med musselsås

    En underbar sås med rökta musslor som smakar fantastiskt till vit fisk och fräscha grönsaker. Här är såsen hjälte så välj fin fisk och milda fräscha tillbehör. Smörkokta primörer passar perfekt. Ett lent potatismos – klassiskt. OBS! Testa först att mixa hälften av musslorna så att inte den rökta smaken tar över för mycket. Jag…

  • Ugnsrostad spenat – spenatchips

    Ugnsrostad spenat – spenatchips

    Lövtunna fjäderlätta krispiga spenatchips. Gott till vinet medan man väntar på grillen! Är lite pillrigt att förbereda men värt mödan och blir jättegott! På bilden äter vi bladen med några småbitar fin Parmigiano Reggiano. Se till att spenatbladen är torra. Skär av stjälkarna. Blanda bladen med lite olja & favoritkrydda. Se till att oljan täcker…

  • Soppa på mangold med vad-som-finns-hemma

    Soppa på mangold med vad-som-finns-hemma

    Ta även med stjälkarna. Skär i bitar. Jag hade en famn full med mangold. Färgen på soppan blir förskräcklig. En skvätt fet mjölkprodukt hjälper utseendet och rundar av smaken. Om du håller nere intaget av mjölkprodukter, passar det lika bra med kokosmjölk eller kokosgrädde. När jag lagar asiatiska smaker använder jag thaibuljongtärning (från Möllan –…

  • Ananaskaka med kokos

    Ananaskaka med kokos

    Ananaskaka med kokos och macadamianötter   Ananas, vit choklad och kokos Tänka sig, en ananaskaka med kokos! Nästan alla sötsaker och desserter vi planerar slutar i en chokladvariant hos oss. Vi är mer för choklad än frukt och bär vilket hänger mest på mina preferenser och anledningen är nämligen att jag inte tycker om surt.…

  • Tonfiskröra med bacon

    Tonfiskröra med bacon

    Tonfiskröra med bacon Snabbt och lätt Tonfiskröra med bacon är en sådan där snabb röra jag gillar, en röra som kan användas till mycket – pålägg, dip, sallad, sås, fyllning – och som kan byggas efter humör och med det som finns hemma. Denna enkla tonfiskröran är en av mina favoriter. Äter man lchf eller…

  • Pekinganka i crockpot

    Pekinganka i crockpot

    Pekinganka i en crockpot en vanlig söndag? Denna rätt är en absolut favorit. Jag har ätit de godaste ankorna under många resor till Kina och Hong Kong. Jag vet hur det ska smaka. Det är svårt att få skinnet knaprigt, köttet saftigt och rätt smak på såsen. Därför har jag aldrig lagat det. Jag har…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka