-
La Tour
La Tour by Pontus Frithiof Exklusiv power dining På La Tour by Pontus Frithiof och Mario E. Moroni åt jag lyxig en fredagslunch tillsammans med en vän. Restaurangen ligger på 23e våningen i DN-skrapan och har en hisnande utsikt över Riddarfjärden i Stockholm. La Tour lovar en upplevelse av aldrig tidigare slag med det bästa av…
-
Restaurang OCRA
Restaurang OCRA Nyöppnad restaurang Krögarduon Thomas Hulldin och Jan Richter öppnade Restaurang OCRA i början av september 2022. Det är parets femte krog tillsammans. De startade sin första krog 2015 – Docklands i Nacka. Året efter tog de över Steninge Bruk och hittade där ett framgångskoncept som tiodubblade ställets omsättning. Konceptet kunde de med fördel…
-
Käsespätzle
Käsespätzle Tysk gratäng med fläsk och lök Antingen äter man spätzle som den är, tänk pasta, så varianterna är oändliga. Den går även att steka i smör för krispig yta. I det här receptet har jag varvat spätzlen med fläsk och stekt lök och gratinerar den med en massa ost. Mängderna i receptet på spätzlen…
-
Daimsnittar med choklad
Daimsnittar med choklad Småkakor med daim De här mycket lättbakade daimsnittar med choklad kommer från Bob – baktankarmedbob. Hans förföriska bakande är svårt att motstå. Hemma hos oss är det söte mannen som alltid bakar, helst sötsaker. Men det är inte därför jag kallar honom söte mannen ha, ha. Steg Går bra att frysa kakorna.…
-
Klassiska pretzel
Klassiska pretzel Äkta pretzel Pretzel eller kringlor som vi kallar dem i Sverige är samma sak som bretzel. De heter bretzel i sydtyska Bayern där vi känner igen dem från deras Oktoberfest. Fantastiskt goda klassiska pretzel hittar vi överallt i Tyskland. Jag tycker de är godast med smör medan de fortfarande är lite varma eller…
-
Gratinerade potatisrester
Gratinerade potatisrester Ta tillvara rester av potatis och potatismos Gratinerat potatismos med skinka är en perfekt rätt att använda överblivet potatismos eller potatisrester till. Som jag tidigare skrivit, tycker jag att tillagad potatis som förvarats i kylen smakar illa. Den får en oangenäm metallisk smak. Det är ren kemi, ingenting som jag bara inbillar mig.…
-
Espresso Martini
Espresso Martini Mystik kring kaffedrink Det finns alltid en story, ofta mytomspunnen, bakom alla kända drinkar som med åren blivit våra älskade klassiker. Espresso Martini skiljer sig inte från mängden ur den aspekten bland moderna klassiker som sprider mystik omkring sig. Jag har hämtat information från engelska källor på internet jag bedömer trovärdiga.Dan Fellows coffee…
-
Polkamilkshake
Polkamilkshake Härlig dessert med polkakuddar Den här underbara milkshaken fick jag som avslut på en brunch på Restaurang Långa raden, Skeppsholmen i Stockholm, för snart åtta år sedan. Det var som nyinflyttad till Stockholm som jag lärde känna Magnus Johansson, som gjort receptet. Han var då Långa Radens restaurangchef och har sedan dess…
-
Chill Out vinserie fyller 20 år
Chill Out 20 år Chill Out vinserie jubilerar I år, 2022, firar Chill Out 20 år på svenska marknaden med sin populära vinserie. De firar med en ny design och logotyp på sin boxar och flaskor. I den nya designen finns det till exempel information på sidan med mattips och smakikoner för att hjälpa oss…
-
Sallad med jordgubbsdressing
Sallad med jordgubbsdressing En sallad med jordgubbsdressing som innehåller allt Dra mig baklänges vilken makalöst god sallad och dressing det här blev! En sallad med krispigt grönt, len avokado, salt bacon, syrlig feta, söta jordgubbar, knapriga mandlar och krutonger. Det kan inte bli bättre en varm sommardag. Jo, det kan bli bättre! I samma ögonblick…
Min matblogg
Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.
Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.
Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.
Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.