• Mitt kök mässan 2015

    Mitt kök mässan 2015

    Årets Mitt Kök Mässan i Stockholm ägde rum på Stockholmsmässan den 5-8 november. Det är en konsumentmässa där man kan smaka mat och sötsaker, köpa drinkbiljetter och testa vin och sprit, träffa sina favoritkockar från tv och med dem ta en selfie, delta i olika aktiviter och köpa prylar och kokböcker. Jag är förvånad över hur…

  • Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

    Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

    Jag var på presslunch hos Kronfågel den 4 november (2015) där de presenterade sin nya Sol&Sprätt™ utomhuskyckling. Vi fick smaka den här goda rätten med kycklingtacos, knaprigt skinn, rostad majs och chipotlemajonnäs som skapats av Lisa Lemke. Läs om Sol&Sprätt™ utomhuskyckling och presslunchen här. Kronfågels alla recept hittar du på deras hemsida. bild ovan: Mattias…

  • Kronfågels nya sol&sprätt utomhuskyckling

    Kronfågels nya sol&sprätt utomhuskyckling

    Kronfågel lanserar Free Range-kyckling som presenterades på deras hittills största presslunch den 4 november (2015). Fågeln är av rasen Ross fram till vår/sommar 2016 och därefter Rowan Ranger. Produkten heter Kronfågel Sol&Sprätt™ Utomhuskyckling och hamnar i segmentet mellan deras Gårdskyckling och Ekologisk Bosarpskyckling. Lunchen börjar utomhus med en mustig och trendig kycklingbuljong innan vi kliver…

  • Långa Raden hyllar mathantverkets traditioner

    Långa Raden hyllar mathantverkets traditioner

    Restaurang Långa Raden på Skeppsholmen i Stockholm bjuder varje år vid den här tiden på tre dagars tema – Kött och blod – i år den 4-6 november. Medan köket förbereder årets stora julbord vill de i sitt nose-to-tail-tänk hylla vårt svenska matarv genom att servera de delar av djuren från slakten som sedan inte…

  • Snabbpicklad rödlök utan socker

    Snabbpicklad rödlök utan socker

    Snabbpicklad rödlök utan socker   Snabbpickla utan socker Man kan pickla rödlök utan socker, snabbt och enkelt. Jag älskar picklat men vill undvika socker och då tycker jag att den här rödlöken är en toppen. Picklad rödlök är ett måste till puerco pibil, tacos och olika pulled kötträtter. Det är perfekt till vissa burgare eller…

  • Mitt första år i Stockholm

    Mitt första år i Stockholm

    Stockholm i mitt hjärta Mitt i livet råkade vi på varandra, Stockholm och jag. Omständigheter gjorde att vi möttes och nu har vi varit tillsammans i ett år. Att bryta upp ett långt liv i Malmö, lämna familjen, bästa vännerna, nätverket och tryggheten bakom sig är inte ett lätt beslut. Att sedan stå där med…

  • Frasig ugnsrostad broccoli med sötsyrlig tahinidressing

    Frasig ugnsrostad broccoli med sötsyrlig tahinidressing

    Rosta broccolin hårt i ugnen. Ät direkt. Buketterna blir frasiga och underbart goda. Det perfekta nyttiga tillbehöret! Tänk på att broccoli är en aning beskt så den måste balanseras med sälta och gärna syra och sötma. Tips: Jag älskar att kombinera broccoli med salt och vitlök och några stänk citron eller vinäger. Rostad är den…

  • Teatern – Stockholms nya spännande matscen

    Teatern – Stockholms nya spännande matscen

    Teatern i Skanstull på Södermalm i Stockholm är en ny spännande matscen som samlar flera av Sveriges främsta kockar. Detta matmecka ligger mitt i Ringen köpcentrum och ombyggnaden är inne i sitt slutskede. Teatern öppnar den 5 december (2015). Teatern är ett nytt koncept med mat från nio olika kök med olika inriktningar samt ett…

  • Svartkål – inspirationsguide

    Svartkål – inspirationsguide

    Svartkål – inspirationsguide   Svartkål – inspirationsguide Vad lagar vi med svartkål? Den här kålälskaren slår ett slag för säsongens underbara svartkål! Svartkål mättar bra, är supernyttig, billig och går snabbt att tillaga. Det är min favorit! Svartkål är en korsning mellan grönkål och savoykål som vi skördar under senhöst och vinter. Vi odlar den…

  • Hillenberg – Stureplansgruppens nya restaurang för vuxna

    Hillenberg – Stureplansgruppens nya restaurang för vuxna

    (Karl Ljung foto: Linus Hallsénius) På fredag den 23 oktober (2015) öppnar krögaren Karl Ljung och hans team sin nya restaurang Hillenberg på Humlegårdsgatan i Stockholm. Hillenberg är en restaurang för vuxna med ledorden tidlöst vackert, enkel meny och en upplevelse med bästa service. Jag är där på en presslunch och Karl ska presentera nya…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka