• Positano – italiensk mat i NK

    Positano – italiensk mat i NK

    Positano – italiensk mat i NK Stockholm Italiensk bar- och restaurang Den 21 november (2019) bjöd Bindefeld in till en pressträff på NK för att presentera Positano. Positano är NK-varuhusets senaste tillskott i raden av nyheter som alla är en del i NKs omfattande moderniseringsarbete. I linje med detta ofattande arbete skapar de samarbeten med populära…

  • 88an cheesecake

    88an cheesecake

    88an cheesecake 88an cheesecake som smakar precis som glassen Gillar du glassen 88an så kommer du att älska den här cheesecaken. Jag gjort den många gånger och den blir en succé varje gång. Jag kan tyvärr inte ta äran åt mig för receptet utan det har jag hittat hos Sweet and Simple. Tack för det!…

  • Queso fundido med salsa

    Queso fundido med salsa

    Queso fundido med salsa Smält-ost-panna till fredagsmyset Queso fundido betyder smält ost. Vem älskar inte smält ost? I massor? Vi behöver alternativ till det vanliga fredagsmyset med tacos. Den här rätten är ett bra sådant med de bekanta smakerna, en syrlig salsa och massor med smält ost. Queso fundido kan vi givetvis variera i massor…

  • Israeliska viner – vinprovning

    Israeliska viner – vinprovning

    Vinprovning israeliska viner Fint besök med vinprovning Vi hade en vinprovning med israeliska viner med Tal Sunderland-Cohen (bild nedan, med kollega) som var på blixtvisit för La Chaîne des Rôtisseurs 60-årsjubileum. Han är Israels ordförande i sällskapet sedan många år. Tal kommer från Israel och delar sitt boende mellan Tel Aviv och London. Han betraktas…

  • Mockamole – svensk guacamole

    Mockamole – svensk guacamole

    Mockamole från Clarion Stockholm Mockamole – en svensk guacamole Går det att göra en svensk guacamole? Avokado kommer alltid högt på listan när importerat grönt kommer upp. Avokadon är problematisk på olika sätt. Den är enormt vattenkrävande att odla och att skicka en produkt så långväga som dels är oerhört känslig och dels har kort…

  • Nordic Ruinart Sommelier Challenge 2019

    Nordic Ruinart Sommelier Challenge 2019

    Nordic Ruinart Sommelier Challenge 2019 Champagne och Grand Hôtel Min första måndag efter semestern började formidabelt med Ruinart Champagne, Grand Hôtel och en sommeliertävling. Tävlingen heter Nordic Ruinart Sommerlier Challenge och som namnet antyder deltar toppsommelierer från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Den 19 augusti hölls alltså för femte året i rad finalen av Nordic…

  • Novi Beach Club

    Novi Beach Club

    Novi Beach Club Novi Beach Club by Pontus Frithiof I helgen var det invigning av Novi Beach Club på exklusiva hotellet Novi Resort strax utanför Visby på Gotland. Jag var där en vecka innan på en fantastisk smygpremiär. Novi Resort ägs av entreprenören Shervin Razani som nu har inlett ett samarbete med krögaren och restaurangentreprenören Pontus…

  • Eatery Social Style

    Eatery Social Style

    Eatery Social Style Eatery Social tre år senare Idag, när jag skriver det här, är det på dagen tre år sedan jag var på Eatery Socials invigning. Restaurangen ligger i Clarion Hotel Stockholm och är en av Clarions satsningar i samarbete med den internationellt kända svenska kocken Marcus Samuelsson (bild nedan från invigningen – Marcus…

  • Daily Greens kryddörter

    Daily Greens kryddörter

    Daily Greens kryddörter Frilandsodlade kryddörter Greenfood i Helsingborg lanserade nyligen fältodlade kryddörter. Skillnaden mellan växthusodlat och frilandsodlat är märkbart stor – kryddörterna är större och kraftigare från sol och vind och de har mycket mer smak och doft. Dessutom håller de längre. Lyxiga kryddörter är oftast mest tillgängligt för professionella kök men nu finns de…

  • Biff Stroganoff klassiker

    Biff Stroganoff klassiker

    Biff Stroganoff Klassisk husmanskost Vill man lyxa till vardagen med en bit nötkött är Biff Stroganoff en bra idé. Det går snabbt att laga och blir gott och smakrikt. Blir det rester smakar grytan bra uppvärmd men tänk på att värma den varsamt för köttets skull. Välj bra kött Bättre att välja en mindre men…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka