• Tomatsalsa till grillat

    Tomatsalsa till grillat

    Tomatsalsa – het och kall Perfekt tillbehör till grillat Vilken god och frisk salsa! När jag var på Kronfågels pressevent med vårens BBQ-nyheter för ett litet tag sedan fick vi bland annat smaka den här tomatsalsan. Salsan hade en besk bismak och smakade sådär men jag ville ändå testlaga receptet för att jag generellt gillar…

  • Paprikaröra till grillat

    Paprikaröra till grillat

    Paprikaröra till grillat Paprikaröra till grillad kyckling Den här röran mixar du ihop med ugnsbakade paprikor. Du bakar parikorna i ugnen tills skalen är svarta för det ger så fin smak. Sedan skalar du dem. Du kan med fördel göra paprikaröran dagen innan för smakerna mognar fint över natten. Smaka av på nytt innan servering…

  • Bulmers Zesty Blood Orange

    Bulmers Zesty Blood Orange

    Bulmers Zesty Blood Orange Ny cider med smak av blodapelsiner Jag har varit på flera lanseringar av nya drycker inför vår och sommar. Vissa smaker sticker ut och annat bara passerar. Den här äppelcidern är en dryck helt i min smak, en fin balans mellan halvsöta äpplen och en frisk syra från blodapelsin. Jag älskar…

  • Prosciutto di Parma – tillverkning

    Prosciutto di Parma – tillverkning

    Prosciutto di Parma Parmaskinka Älskade skinka! En lyxig produkt med åh vilken kvalitet. Jag har haft förmånen att arbeta med Prosciutto di Parma under hösten och vintern tillsammans med pr-byrån Lynx i Olso. Lynx representerar Norden och jag har haft olika spännande uppdrag i Stockholm. Vi har bland annat hållit föredrag, lagat mat tillsammans med…

  • Aubergineröra till grillat

    Aubergineröra till grillat

    Aubergineröra till grillat Röra som passar till allt Den här röran mixas ihop med bakad aubergine och är lite annorlunda i smaken än vanlig baba ganoush som får en rökig smak genom svarta, brända skal. Aubergineröran kan med fördel göras dagen innan för smakerna mognar fint över natten. Smaka av på nytt innan servering, allt som…

  • NUET solo dining

    NUET solo dining

    NUET solo dining Ron Zacapa bjuder in till nuet Välkommen till en solo dining! Du ska vara i nuet och äta middag med dig själv som sällskap, hälsar Ron Zacapa. (fina romen från Guatemala, ni vet) Det är tredje året som Zacapa arrangerar NUET Solo dining som pop up. På NUET har gästerna tidigare uppmanats att…

  • Kronfågel BBQ vårnyheter

    Kronfågel BBQ vårnyheter

    Kronfågel BBQ vårnyheter Vårens pressträff på Kronfågel Vid den här tiden på året presenterar Kronfågel sina nyheter inför den varma säsongen och på årets presslunch får vi smaka deras BBQ-nyheter. Linda Munkhammar som är produktchef berättar att många faktorer har varit med och styrt säsongens smaker och produkter. Viktiga faktorer är att det ska passa…

  • Kyckling gratinerad och fylld

    Kyckling gratinerad och fylld

    Kyckling – gratinerad och fylld Lättlagad kyckling i ugn Snabba, bra och mättande vardagsrätter med variation letar vi alltid efter och den här kycklingen är precis en sådan. Rätten förutsätter lite större, fina kycklingbröst och helst med skinn som ger bra med smak. När det gäller kyckling finns det all anledning att lägga några tior…

  • Mackmyra Äppelblom

    Mackmyra Äppelblom

    Mackmyra Äppelblom Mackmyras nya säsongswhisky Den 22 mars (2019) kommer nya Äppelblom att lanseras i begränsad upplaga så därför samlade Mackmyra pressen häromdagen på Spritmuseum i Stockholm för att presentera sin nya whisky Äppelblom. Mackmyra samarbetar med Christian Drouin Vi träffade även den normandiske och framstående calvadosproducenten Christian Drouin som Mackmyra har samarbetat med för att…

  • Monkey Mind gindrink

    Monkey Mind gindrink

    Monkey Mind Vårmingel Pernod Ricard arrangerar årligen ett pressmingel med vårens nyheter. Vi har då möjlighet att smaka nya produkter och prata med producenter och representanter samtidigt som vi minglar med trevliga branschkollegor. Tillställningen gick verkligen i ljusare tiders tecken med drycker som förflyttade oss till fester i sol och värme och semesterlata dagar med…

Monika Österheim

Min matblogg

Jag lagar all slags mat men fokus ligger till vardags på mindre socker och mycket grönt men även hälsosamma recept för viktväktare.

Här hittar du matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även på Vin & Matguiden där jag sedan 2017 arbetar som webbredaktör men även som profil med egna recept.

Tillbaka